Efter ett riktigt långt uppehåll är jag nu tillbaka och försöker hitta inspiration till både matlagning och bloggning.
Fredagens middag blev grillad fläskfilé med potatisgratäng och hemgjord kornärtskockspesto.
Ni som inte har provat kronärtskockspesto måste göra det.
Supergott!
Jag har provat det några gånger som fyllning i rullad paramaskinka och då ofta köpt den i vår lokal italienska butik.
Idag gjorde jag den själv och det är verkligen superenkelt.
Recept
1 burk konserverade kronärtskockshjärtan
1/2-1 dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
2 krm örtsalt
några drag med svartpepparkvarnen eller ca 1 krm färdigmald svartpeppar
1-2 dl riven parmesanost
Lägg kronärtskockshjärtana i en bunke tillsammans med olivolja, vitlök, salt och peppar.
Kör några sekunder med stavmixer
Blanda sedan ner den rivna parmesanosten och späd eventuellt med lite mer olivolja om den blir för fast i konsistensen.
Smaka av med salt och peppar.
Jag har slutat att köra med stavmixern efter att jag haft i parmesanosten för jag tycker att det är godare med lite bitar av osten istället för att den blir helt inmosad av stavmixern.
Vad har då hänt sedan våren.
Jobb, jobb och åter jobb!
Jag gick ner åtta kilo i vikt under våren men har nu gått upp 1 kilo. Dags att ta tag i det igen.
Vi har varit på Santorini, en fantastisk grekisk paradisö
Vi har blivit med världens finaste lägenhet i Stockholm.
Genomfört ett altan- och trädgårdsprojekt hemma i huset
Yngste sonen har flyttat ut och installerat sig i lägenheten i Stockholm inför hösten studier
Jag funderar vad jag ska göra med jobbet, livet och matlagningsintresset när huset nu töms.
Och nu jobbar, jobbar och jobbar jag igen.
Cirkeln sluten!
Vad ska jag nu göra med en matlagningsblogg?
Ska den byta inriktning och handla om lite allt möjligt där mat är en del?
Inredning? Nja jag är inte tillräckligt intresserad av att göra om och shoppa tillräckligt mycket för att det ska ge något.
Mode, skulle inte tro det!
Samhällsfrågor? Är nog inte tillräckligt kontroversiell för det.
Jag får fortsätta fundera över bloggens framtid och så länge fortsätta att lägga in de recept och den mat jag trots allt lagar.
Jag har funderingar på att börja laga recept från pärm till pärm i de matlagningstidningar jag prenumererar på men frågan är hur tjock jag kommer att bli då.
Nu är det i alla fall en fantastisk fredagkväll och en hel helg framför oss!
Jag ska på kusinträff imorgoneftermiddag och sedan ska vi vara barnvakt på kvällen till barnbarnet då föräldrarna ska på bröllop.
Fredagens middag blev grillad fläskfilé med potatisgratäng och hemgjord kornärtskockspesto.
Ni som inte har provat kronärtskockspesto måste göra det.
Supergott!
Jag har provat det några gånger som fyllning i rullad paramaskinka och då ofta köpt den i vår lokal italienska butik.
Idag gjorde jag den själv och det är verkligen superenkelt.
Recept
1 burk konserverade kronärtskockshjärtan
1/2-1 dl olivolja
1-2 vitlöksklyftor
2 krm örtsalt
några drag med svartpepparkvarnen eller ca 1 krm färdigmald svartpeppar
1-2 dl riven parmesanost
Lägg kronärtskockshjärtana i en bunke tillsammans med olivolja, vitlök, salt och peppar.
Kör några sekunder med stavmixer
Blanda sedan ner den rivna parmesanosten och späd eventuellt med lite mer olivolja om den blir för fast i konsistensen.
Smaka av med salt och peppar.
Jag har slutat att köra med stavmixern efter att jag haft i parmesanosten för jag tycker att det är godare med lite bitar av osten istället för att den blir helt inmosad av stavmixern.
Vad har då hänt sedan våren.
Jobb, jobb och åter jobb!
Jag gick ner åtta kilo i vikt under våren men har nu gått upp 1 kilo. Dags att ta tag i det igen.
Vi har varit på Santorini, en fantastisk grekisk paradisö
Vi har blivit med världens finaste lägenhet i Stockholm.
Genomfört ett altan- och trädgårdsprojekt hemma i huset
Yngste sonen har flyttat ut och installerat sig i lägenheten i Stockholm inför hösten studier
Jag funderar vad jag ska göra med jobbet, livet och matlagningsintresset när huset nu töms.
Och nu jobbar, jobbar och jobbar jag igen.
Cirkeln sluten!
Vad ska jag nu göra med en matlagningsblogg?
Ska den byta inriktning och handla om lite allt möjligt där mat är en del?
Inredning? Nja jag är inte tillräckligt intresserad av att göra om och shoppa tillräckligt mycket för att det ska ge något.
Mode, skulle inte tro det!
Samhällsfrågor? Är nog inte tillräckligt kontroversiell för det.
Jag får fortsätta fundera över bloggens framtid och så länge fortsätta att lägga in de recept och den mat jag trots allt lagar.
Jag har funderingar på att börja laga recept från pärm till pärm i de matlagningstidningar jag prenumererar på men frågan är hur tjock jag kommer att bli då.
Nu är det i alla fall en fantastisk fredagkväll och en hel helg framför oss!
Jag ska på kusinträff imorgoneftermiddag och sedan ska vi vara barnvakt på kvällen till barnbarnet då föräldrarna ska på bröllop.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar