lördag 25 maj 2013

Rabarberpaj med knäckigt hasselnötstäcke!

Vilken fantastisk dag vi har haft idag!

Vi hade förmånen att bli inbjudna till vänner med båt för några timmars "bryggsegling".



Solen sken, sällskapet var trevligt och maten var god. 
Det blev lite av ett knytis med småplock.


Kycklingvingar, kycklingspett, rostbiff, potatissallad, grönsallad, lite såser och några frukter.
Till det hade vi även en ost som envisades med att krypa iväg på egen hand så det var tur att den var upplagd på djup tallrik.
Jag trodde först att osten var en sås som flutit ut men det var en extremt mogen brieost.

Lägg till ett gott rosévin och strålande sol så förstår ni hur härligt det var.



Efterrätten var 

Rabarberpaj med knäckigt hasselnötstäcke 

och vaniljsås




Recept

2 dl havregryn
1 dl grovhackade hasselnötter
2 dl råsocker
1 3/4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 gram smör
1/2 dl sirap
1/2 dl grädde

rabarber skurna i småbitar så många att det väl täcker botten på en smort form
(Jag hade ca 12 rabarberstänglar)

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap.
Blanda ner det i bunken med de torra ingredienserna.

Lägg rabarberns i en smort form och bred på röran jämnt fördelat.
Grädda i ca 40 minuter i 150 grader.
Servera med vaniljsås, vispgrädde eller vaniljglass.




Rabarber finns i överflöd hemma i vår trådgård.
Som vanligt handlar det mer om att hinna få dem innan de blir för grova.

Nu är det fotboll på TV och det är ännu lite för kallt att sitta ute och titta på men snart så hoppas vi att vår lilla TV kan få flytta för de tillfällen man vill titta men inte riktigt vill gå in.

Ser fram emot en söndag med lika fint väder som idag och lite trädgårdsfix.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar