lördag 31 augusti 2013

Pizzapaj med lufttorkad skinka!

Lite tips så här på lördagförmiddagen.

För någon vecka sedan när ett av barnen med flickvän var hemma så hittade de detta recept i en av tidningarna de hade med sig.

Vi blev sugna på att prova och det blev riktigt, riktigt gott!


Recept
ca 4-6 portioner


1 paket färdig pizzadeg
1 pkt lufttorkad skinka
2 mogna persikor
2 tomater
ca 3-400 gram blandade mjuka ostar,  jag hade Brie, Camenbert, Tallegio
färsk timjan
olivolja

Sätt ugnen på 200 grader

Smöra minipajformarna eller om du väljer det så kan du göra en större pajform och får då anpassa mängden ingredienser efter det.

Kavla ut pizzadegen tunnt och tryck den på plats i formarna
Skiva persikorna och tomaterna i tunna dekorativa skivor
och arrangerad dem i formarna tillsammans med skinka och ost


Grädda i ugnen i ca 20 minuter till pajerna fått färg. 

Ringla över lite olivolja och strö över färsk timjan

Detta kommer säkert att bli en fredagsfavorit här hemma.



Dagarna går i en rasande fart. Det känns som att det är mest måndag och fredag i veckorna.
Denna helgen innehåller lunch med goda vänner på "Nya Hattfabriken" en favorit här i vår stad.

Till kvällen vankas det 50-årsfest.

 Bara trevligheter med andra ord.

Jag har bytt arbete igen sedan 3 veckor tillbaka och tycker att det är väldigt roligt men även ganska tröttande, som alltid när mycket är nytt och man försöker lära sig så mycket det bara går på så kort tid som möjligt.

Jag har varit borta från gymnasievärlden i nästan 4 år och det är en hel del nytt att sätta sig in i även om ganska mycket känns igen också.

Eftersom jag är ensam hemma i stort sett hela veckorna så blir det inte särskilt mycket mat lagad i veckorna alls.

Jag får försöka hitta orken och inspirationen att laga lite nya saker till helgerna i stället.

Nu dags att sätta sig på cykeln och trampa ner på stan för en trevlig lunchträff.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar