tisdag 15 november 2011

Parmaskinkalindad kycklingfilé!

Här hemma är det, som märkts, klent med inspirationen att få fast maten på bild och skriva om den.

Dock lagas det mat nästan varje dag men det är varianter på samma, samma hela tiden som det redan finns recept på sedan tidigare.

Till kvällens middag hade jag dock färsk kycklingfilé som blev en variant på rätt som jag gjort tidigare.


Jo den är lindad med Parmaskinka men den har halkat under.

Recept

4 kycklingfiléer
Lite smör till stekningen
4-8 skivor parmaskinka
2 dl grädde valfri fetthalt (som vanligt blir det godare med vispgrädde)
1,5 msk sambal oelek
2 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
2 msk soja


Sätt ugnen på 200 grader

Bryn kycklingfiléerna i stekpannan.
Salta och peppra
Linda in dem i skinkan.
Lägg dem i en ugnsfast form

Blanda ner grädden i stekpannan och vispa runt
Häll på fonden, sojan, sambal och riven vitlök.

Häll gräddblandningen över kycklingen och sätt in i ugnen ca 15-20 minuter.

Servera med pasta eller ännu hellre pressad potatis då såsen är ganska rinnig.


Jag har hunnit fylla år under den här tiden också men inte ens fått det att fastna på bild i någon större omfattning.

Litet axplock finns dock



Läser med viss avundsjuka om dem som är hemma och hinner fundera över advents- och julbak och pyssel.

Vill också!

Det är mörkt när man går till jobbet och mörkt när man kommer hem igen, tvättstugerenoveringen som skulle ta två veckor är inne på vecka sju nu och inte klar!

Blir säkert bra när det blir klart men ska det behöva vara så här trögt när man tar in hantverkare för att få det gjort?

På programmet står dock en helg i Rom.
Det är kanske inte bästa tiden att åka dit men det var vad vi kunde få ihop denna höst.

Ska bli helt fantastisk skönt och framförallt god mat.

Efter det är säkert jag också redo för advent och jul!

1 kommentar:

  1. Jag brukar använda sidfläsk eller bacon att linda in med, måste prova med detta recept. Tack!

    SvaraRadera