Recept
6-8 Färska pastaplattor
1 förpackning mozzarellaost
12-16 skivor parmaskinka
lite färsk basilika
Tomater i skivor
20 gram smält smör
2 schalottenlökar
100 gram champinjoner
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 tsk colemans senapspulver
Salt och peppar
2 msk grönsaksfond
Riven parmesan
Lägg ut skinkskivorna, mozzarellaost, basilikablad och tomat på pastaplattorna.
Jag lade ut två skivor på varje pastaplatta och kunde nog ha lagt tre skivor på varje platta med fyllning ovanpå för att få det lite matigare.
Rulla ihop plattorna och dela dem på mitten eller i tre bitar mellan fyllningarna.
Lägg dem i en smord form.
Vit sås
Finhacka schalottenlöken
Dela svampen i mindre bitar
Smät smöret i en kastrull.
Fräs lök och svamp försiktigt
rör ner mjölet och rör om.
Späd med 5 dl mjölk under omrörning
Låt koka upp på svag värme och låt koka minst fem minuter.
Häll i lite grönsaksfond och smaka sedan av med salt, peppar och Colemans senapspulver.
Häll såsen över pastarullarna och strö över riven ost.
Se till att såsen täcker pastaplattorna ordentligt, det gjorde inte jag!
Det blir mindre knapriga kanter om såsen täcker.
Gratinera i ugnen i i 200 grader i 20 minuter.
Imorgon blir det soppdag!
Får fundera över vilken typ av soppa det ska bli och återkomma med recept om det blir något som blir tillräckligt bra..
Åhh,pastarullarna ser verkligen goda ut! Ett recept man gärna bjuder vänner på när de kommer på middag!
SvaraRadera