tisdag 24 januari 2012

Enkel förrätt!

Jag gjorde en liten kylskåpsrensning i söndags och gjorde denna enkla men riktigt goda förrätt.

Ruccolasallad med mozzarellaost och pesto



Det som fanns hemma var

1/4 påse ruccolasallad
1 förpackning av mozzarellaost
2 soltorkade tomater
2 msk pinjenötter

Pesto
1/4 påse ruccolasallad
1/2 kruka basilika
3 msk pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1/2 dl olivolja
1/2 dl rapsolja
Salt och peppar
2 dl riven parmesanost

Börja med att göra peston.
Lägg ruccolasallad, basilikablad, skalad vitlöksklyfta, pinjenötter, olivolja och rapsolja i en mixer eller i en bunke om du vill använda mixerstav.
Mixa slätt.

Riv parmesanosten och blanda ner.
Smaka av med salt och peppar.
Blir peston för fast så kan man blanda i lite mer rapsolja tills den känns bra i konstitensen.

Jag undviker att köra med mixerstaven efter att jag har haft i den rivna parmesanosten eftersom jag tycker att det är godare om den inte är helt slät.


Just denna omgång av pesto blev ovanligt god!
Det växlar lite från gång till gång hur det blir i resultat men som sagt denna gång lyckades det.


Lägg pinjenötterna i en torr stekpanna och rosta dem en liten stund utan att de bränns.

Lägg lite ruccolasallad i botten på en skål eller tallrik
Dela mozzarellabollen och soltorkade tomater i mindre bitar och fördela jämnt över tallrikarna.

Ringla peston över salladen och strö över lite pinjenötter.


Bara för att peston var så god så blev det extra generös tilldelning.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar