fredag 30 oktober 2015

Boracay!

Boracay

Resan över till ön tog faktiskt 11 timmar totalt från dörr till dörr. 
Vi startade redan klockan 06 från hotellet för att ta oss till flygplatsen. 
Vi hann sedan med 2 flygturer och en båttur innan vi var framme vid hotellet vid 17-tiden.

Det är verkligen en paradisö vi hamnat på! Makalöst vacker.
Det är nästan omöjligt att ladda upp bilder så jag ransoner dem.Ön är nog inte mer än max 1 km bred på sitt bredaste ställe och ca 7 km lång och hela den sidan vi är på har en magisk vit sandstrand hela vägen. 
Klarblått vatten och man ser botten och sina fötter så långt ut som jag har varit i alla fall. 

Vi har ungefär 30 grader varmt i luften och 30 grader i vattnet så även en badkruka som jag tycker att det är superhärligt att bada. 
I och med att det blåser från havet så blir det inte obehagligt varm. Vi har dessutom hittat en plats med stort parasoll som väl täcker oss om inte palmerna gör sitt jobb. 
Skönast är faktiskt i skuggan och på något sätt har vi lyckats bli lite röda om näsan trots att vi mest varit i skuggan.

Det är dyrt att ta sig hit men väl på plats är det billigt att leva om man vill. Mat går att få för ca 20-30 kronor (eller mer om man så vill) Dyrast är som alltid skaldjur. Å andra sidan är nog de också billigare än på de flesta andra ställen i världen.

Hotellet har tre pooler med fri tillgång på solstolar men även solstolar på stranden som ligger direkt i anslutning till hotellet. Vi har landat nere på stranden där det fläktar skönt och är hur vackert som helst. 

Första morgonen hade vi ösregn men sedan har det peppar peppar inte regnat något mer. Det är fortfarande i slutet av regnsäsongen så man kan aldrig riktigt veta.

Här laddar nu alla hotell och restauranger för Halloween som verkar vara riktigt stort här. Alla försäljare går runt med blinkande djävulshorn och annat med halloween tema. Staket målas med blodstänk, spindelnät klär in det mesta m m.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar