Denna variant av saffransbröd kan verkligen rekommenderas!
Farligt god om man får säga så.
Recept
2,5 dl mjölk
1/2 paket jäst för söta degar
1 dl vit sirap
100 gram smör
1 krm salt
2 pkt saffran
1msk konjak
ca 7 dl vetemjöl special eller Manitoba Cream
100 gram mandelmassa
100 gram smör
3 msk råsocker
1 dl florsocker
några droppar vatten
Ta fram smöret en stund innan och låt det bli rumsvarmt
Lös upp saffranet i 1 msk konjak och låt stå
Smula ner jästen i en bunke
Värm mjölken till ca 37 grader
Lös upp jästen
Häll i sirapen och saltet
Häll i saffranet och konjaken
Häll i mjölet och arbeta degen så den blir slät
klicka i det rumsvarma smöret och arbeta degen i ca 7-8 minuter i maskin.
Låt degen jäsa ca 1 timme
Blanda smör, mandelmassa och råsocker.
Kavla ut degen i en rektangel
Smörj en rund springform
Bred på smör och mandelmasseblandningen på degen och rulla den från långsidan.
skär degen i ca 3 cm tjocka skivor och ställ dem i cirkel i springformen
Fyll hela formen
Låt jäsa i ca 45 minuter
Sätt ugnen på 175 grader
Grädda i ca 30 minuter
Låt svalna under handduk
Blanda florsocker och vatten till en tjock smet och ringla över kakan när den kallnat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar