Jag har fått förmånen att prova kött från Bodalsgris (Coop Bohuslän-Älvsborg)och vill ge en liten återkoppling kring detta.
I fredags provade vi fläskfilén och kombinerade detta med lite parmaskinka och soltorkad tomat.
Recept
1 fläskfilé
8 skivor parmaskinka
8 soltorkade tomater
2 dl grädde
1/2 dl chilisås
2 tsk sambal
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 175 grader.
Bryn fläskfilén hastigt runt om och salta och peppra.
Skär skåror i fläskfilén, inte ända ner, med ca 1,5 cm mellanrum.
Dela parmaskinkan och de soltorkade tomaterna i 16 delar.
Lägg en bit soltorkad tomat i parmaskinkan och lägg i skåran på fläskfilén.
fortsätt tills alla skåror är fyllda med skinka och soltorkad tomat.
Lägg över köttet i en ugnsfast form.
Blanda grädde, chilisås, riven vitlök, sambal, salt och peppar.
Häll blandningen över köttet och sätt in formen i ugnen i ca 20 minuter.
Här serverade vi med pasta men pressad potatis passar också bra till.
Hur var då köttet?
Mycket gott!
Det kan vi tänka oss att köpa mer av.
Nu återstår det två arbetsdagar innan det är dags för fyra dagars ledighet.
Vi väntar hem de allra flesta av våra barn.
Det är min yngsta som är kvar i Asien ännu ett tag innan han styr färden tillbaka hem.
Övriga sju kommer hem i varierande omfattning.
Så på påskafton väntar det en traditionell påskbuffé.
Vi har haft påskäggsletning till alla barn även de som är vuxna fram tills för några år sedan.
Nu när det finns en två och ett halvåring i familjen igen kanske det är dags att återväcka den idén.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar