torsdag 5 april 2012

Grillad kyckling med citron och oregano

Glad Påsk alla!

Nu är det Skärtorsdag och vi har laddat med godis i korg vid dörren för alla påskkäringar som brukar komma.
Inte en enda har dykt upp idag!

Vilken tur då att vi har rört oss mycket upp och ner i källaren och då också passerat hallen och godiskorgen så vi har kunnat nalla lite vartefter.

Lite småplock före maten hann vi också med.


Vanliga färdiga crostini med lite tapenad och skagenröra.
Båda rörorna är färdigköpta på ICA.
All ICA med andra ord!
Vilken tur att vi har ICA Aroslund här som närmaste granne.
De har verkligen bidragit positivt till vårt liv under åren.

Kvällens middag blev en supergod kyckling.
Till viss del efter recept från senaste nummer av Elle Mat och Vin.



Recept

1 stor helkyckling
1 hel citron
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
1 röd lök
1 msk Öländsk gräslökssalt (går bra med vanligt flingsalt också)
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader
Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
Ringla över olivolja och pressa över citronen.

Dela vitlöksklyftorna i mindre bitar och ta en av dem och lägg inuti kycklingen tillsammans med resterna av citronen.

Salta och peppra och häll på oregano på kycklingen.

Skala löken och dela den i mindre klyftor och lägg bredvid kycklingen i formen tillsammans med de resterande vitlöksklyftorna.

Sätt kycklingen i ugnen i 50-60 minuter tills den är helt genomstekt.

Lyft ur kycklingen och skrapa ur allt i formen i en sil och ta hand om skyn som blivit efter tillagningen.


Med lite lättkokt broccoli och hemmagjord bearnaissås.

Nu dags för TV-soffan och laddning inför morgondagen då det blir en massa matlagning inför påskbuffén på lördag.
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar