söndag 6 maj 2012

Frasig rabarberpaj!

Här kommer ett riktigt höjdarrecept från senaste numret av Lantliv mat&vin!

Nu när rabarbersäsongen startat så får man passa på att laga  något gott av det som växer i landet.
Här hemma får man vara snabb för våra rabarber blir snabbt som stockar, så vill man ha de tunna rabarberna får man vara snabb.

Recept
8 portioner
Sätt ugnen på 200 grader

1 ark färdigkavlad smördeg
200 gram mandelmassa
350 gram rabarber
2 msk råsocker
1 tsk malen kardemumma
25 gram smör
50 gram flagad mandel


Lägg ut smördegen med pappret kvar under.
Vik upp en liten kant runt smördegen
Riv mandelmassan över smördegen


Blanda råsocker och mald kardemumma med de skurna rabarberna i en skål


Lägg rabarberblandningen ovanpå mandelmassan

Hyvla över smör med osthyvel
Strö lite flagad mandel över.


Grädda i ugnen i ca 15 minuter

Servera med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.

Detta är ett mycket enkelt och snabbt recept på god paj.
Den fick högsta betyg av de i familjen som provsmakade.



Jag skulle pyssla om mina orkidéer idag men lyckades bryta av en gren istället.
Den fick landa i en vas så länge med förhoppningen att den klarar sig några dagar där.


Som vanligt på söndagkvällen är det dags att förbereda veckan som kommer.

Inte mycket matlagning dock då det är andra saker på gång under veckan.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar