tisdag 9 oktober 2012

Kycklingsoppa!

En enkel och god soppa som värmer gott en kylig höstkväll!
 
Recept
 
4 kycklingfiléer skurna i små bitar
1 liter kycklingfond
1 burk krossade tomater
1 finhackad gul lök
2 msk tomatpuré
3 rivna vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
2 tsk chilipulver
salt och peppar
röd och grön paprika
brödkrutonger
 
Fräs löken och vitlöken i lite olja i en gryta som rymmer allt som ska i.
Tillsätt fonden, krossade tomaterna och tomatpurén.
Rör om och låt koka upp.
Tillsätt kycklingen och alla kryddorna.
 
Låt koka ca 30 minuter på svag värme.
 
Smaka av med salt och peppar eller mer av de andra kryddorna om så önskas.
 
Hacka paprikorna i små bitar.
Häll upp soppan i skålar, lägg på paprikabitar och brödkrutongerna.
 
(Vi hade inga brödkrutonger hemma så jag tog några överblivna crostinis som jag hittade i skafferiet.)
 
 
 
 

 
Det fina med hösten är just att maten blir lite mer mustig i form av grytor, soppor och gratänger.
 
Nu ser vi fram emot att få lite mer sol också så orken att ta sig ut i trädgården återkommer.
Det finns typ flera ton äpplen kvar att ta hand om, både på marken och kvar i träden.
 
Det är även dags att boka tid i musteriet och fixa årets äppelmust.
Då går det åt några kassar äpplen i alla fall.
 
 

1 kommentar:

  1. Jag vet en här hemma som är väldigt sugen på äppelmust så vi tar gärna lite av era äpplen om ni har i överflöd ;)

    SvaraRadera