söndag 27 mars 2011

Matlagningsgänget!

Jag har haft problem med att få bilderna att fastna i inlägget men hoppas nu att det ska fungera.

I lördagsvar det dags för vårt matlagningsgäng att träffas igen!

Vi är sex par som träffas 4-5 gånger per år och lagar mat tillsammans.

En familj är värdpar och bestämmer vilken meny som ska lagas och köper in alla mat- och dryckesvaror som behövs.
Sedan lagar vi maten tillsammans under kvällen.

Igår var det familjen M:s tur att stå för värdskapet och menyn, vilket de gjorde med den äran!

Stämningen och ljudnivån var hög hela kvällen, så hög att någon funderade över om det fanns en app till mobilen som mätte decibel.
Det fanns det men den gav så höga utslag att vi stängde av den igen och fortsatte att ha trevligt istället.


Gårdagens meny 

Varm avocado med ost och bacon
Fläskfilé med chilisås och potatis
Frukt i grädd- och kesellablandning med havreflarn

Varm avocado med ost och bacon


 
Recept
4 portioner

4 skivor bacon
2 avocado
1 msk finhackad gräslök
ca 100 gram smulad ädelost eller tärnad lagrad hårdost
salt och peppar
Creme fraiche
pinjenötter
Sallad

Knaperstek baconskivorna och låt dem rinna av.
Halvera och gröp ur fruktköttet från 2 avocado.
Spara skalen.

Skär avocacon i små tärningar och lägg i en skål.
Blanda med 1 msk finhackad gräslök och smulad/tärnad ost.
Salta och peppra lätt.

Fördela avocado och oströran tillbaka i skalen och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.

Dela baconskivorna i två bitar och stick ner dem i avocadohalvorna.
Lägg på en klick creme fraiche på toppen av varje avocadohalva.
Strö på lite rostade pinjenötter.
Servera på salladsbädd.

Fläskfilé med chilisås


Recept ca 4 portioner
225 grader

ca 8 hg fläskfilé
1 uppvispat ägg
mjöl i tallrik
salt och peppar
Valfri mängd champinjoner eller annan svamp
1 purjolök
Chilisås efter tycke och smak
5 dl vispgrädde
2-3 msk senap
gratängost

Vänd fläskfiléskivorna i ägg och mjöl som är kryddat med salt och peppar.
Stek tills skivorna är gyllenbruna.
Lägg dem sedan i en smort ugnsform

Stek svampen och purjolöken mjuka.
Lägg ovanpå filéerna.

Häll sedan grädde, chilisås, senap i en stekpanna och koka upp.
Smaka av styrkan på chilisås och senap och krydda sedan med salt och peppar.
Slå såsen över formen med köttet.
Strö över den rivna osten och gratinera ca 20 minuter i ugnen.

Denna rätt kan med fördel göras i ordning dagen innan den ska serveras och bara gratineras innan servering.


Frukt i grädd- och kesellablandning med havreflarn



Mycket goda rätter !


Tack  Lasse och Louise för en fantastiskt trevlig kväll!


Nästa träff vi ska ha kommer att ske i Åhus!

Vi har förmånen av att ha vänner i detta gäng som har sommarstuga i Åhus.
Nästa träff kommer att ske i form av en helg där vi ska frossa i allt som Åhus med omgivningar kan erbjuda i matväg.

Verkligen något att se fram emot till sommaren.

Tusen tack för att vi får denna möjlighet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar