måndag 21 mars 2011

Thailändsk matlagningskurs!

Vi har gjort en fantastiskt rolig aktivitet här under semestern ,vi anmälde oss till en thailändsk matlagningskurs!

Hur kul som helst och framför allt gott!

Många användbara tips fick vi med oss hem och en kokbok med de rätter vi hade att välja mellan.

Vi var sex personer som gjorde detta och alla fick välja sin egen meny utifrån en broschyr.



Vår söta lärarinna, Thidarat Thammayot!



Här dricker vi kaffe och väljer vilka maträtter som ska lagas.



Alla fick sin egen plats vid bordet med förkläde, handduk, skärbräda och kniv.



Här är vi i full gång vid gasspisarna.


Vi fick göra allt själva även röd- grön- och penangcurry.


Jag kan tala om att det är betydligt lättare att använda färdig curry på burk än att mortla den så att vår mycket ambitiösa lärarinna blev nöjd.



Chicken in coconut milk soup och Pad tai




Spring rolls, egenhändigt rullade och friterade.


Papayasallad som var supergod.
Den gjorde min man och jag hann få den på bild när den var halväten och passade då också på att provsmaka.


Vi lagade fyra rätter, förrätt och varmrätt till lunch och middag. Sedan åt vi också de fyra rätterna, allt inom loppet av fyra och en halv timme. 
Jag lovar att ingen var hungrig när vi gick därifrån!

Maten vi lagade var faktiskt godare än mycket av de vi ätit på restaurangerna här i byn.

Med oss hem fick vi också ett certifikat och en kokbok med recepten vi lagade och några till.

Vi köpte dessutom med oss samma knivar som vi använt under kursen.

Nu är det bara några dagar kvar här på plats innan det är dags att styra hemåt igen och själv ge sig på att försöka laga thailändsk hemma i det svenska köket. 

Det finns många fler bilder som jag får plocka fram när inspirationen kanske sviker längre fram i vår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar