söndag 1 maj 2011

Mozzarellafylld kyckling med parmaskinka!

Nu är det inte mycket tid eller ork över för matlagning måste jag erkänna.

Det blir hastigt ihopkomna måltider av olika rester som finns i kylen alternativt hämtmat eller middag hos vänner eller på konferens.

Veckan som kommer känns som den kan bli lite lugnare än vad som varit den senaste veckan.

En god kycklingrätt som jag gjorde i lördags kan jag i alla fall visa och lämna recept på.

Mozzarellafylld kycklingfilé med pamaskinka och pestosås






Recept

4 kycklingfiléer
4 stora eller 8 små skivor parmaskinka
4 skivor mozzarellaost
1 dl pesto
1 dl grädde
1 msk kycklingfond
Salt och peppar

Bryn kycklingfiléerna runt om och salta och peppra.
Gör ett snitt i filén lagom så att det går att stoppa in mozzarellaosten.
Linda parmaskinka runt kycklingfilén och lägg i en ugnsfast form.

Blanda pesto, grädde, fond och ev salt och peppar i en skål och häll sedan blandningen över kycklingen och sätt in alltsammans i ugnen i  150 grader i ca 40 minuter.

Servera med pressad potatis och en god sallad till.

Vill man kan man hoppa över potatisen så funkar receptet som LCHF också.

Jag hade dessutom lite smörstekta champinjoner och chalottenlök som tillbehör.

Gott och enkelt recept.

Valborg firades hos vänner och var en mycket trevlig kväll med massor av god mat och underhållning.
Vi hade en "egen" eld i form av en eldkorg på gården och fick dela upp oss i lag och sjunga
Sköna Maj.....
Vintern rasat ut...
i en tävling om vem som kunde sångerna bäst.

Mitt lag vann inte!!!

Nu är det dags för ny vecka igen och jag hoppas att den blir lika bra som den förra veckan som innehöll massor av inspiration (kanske inte på matfronten då).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar