söndag 4 december 2011

Stekt gös med bacon!


Lördagens middag blev en trerätters utan direkt planering.
Det fick bli på det som fanns hemma och som tur var så var det en hel del som kunda trixas ihop.
Har kommit till insikten om att det är okay att ta genvägar ibland och använda halvfabrikat blandat med eget.

Tomatbruschetta till förrätt.
(Det är alltid tacksamt att servera här hemma.)

Stekt gös med bacon och parmesansås och pressad potatis

Äppeltartelett med vispgrädde

Vi har fortfarande egna äpplen kvar ute i kassar och vissa av dem funkar fortfarande bra att använda. Andra får man kasta men det gör inte så mycket för det finns massor.

Tomatbruschetta med mozzarellaost och basilika


Recept

4 personer

1 ask körsbärstomater
1 normalstor förpackning mozzarellaost
4 brödskivor, gärna lantbröd eller surdegsbröd
1 vitlöksklyfta
Så mycket olivolja som du kan med att använda
Färsk basilika
Flingsalt
Peppar
1 msk balsamvinäger


Dela tomaterna i halvor
Dela mozzarellagosten i mindre bitar
Lägg allt i en skål
Häll över lite olivolja och balsamvinäger
Krydda med salt och peppar

Rosta brödskivorna i brödrosten.
Gnid dem med en skalad vitlökssklyfta
Penslade med olivolja

Lägg på tomatröran och dekorera med basilikablad.

Servera med extra flingsalt och svartpeppar


Recept

Stekt gös med bacon och parmesansås

Ca 150 gram gös per person
1 paket bacon till fyra personer
2 schalottenlökar
2 dl vitt vin
2 dl creme fraiche
1-2 dl riven parmesanost
salt och peppar

Skala och hacka schalottenlöken
Lägg i en kastrull och häll på 2 dl vitt vin
Låt koka ihop tills det bara återstår några matskedar av vinet
Rör ner creme fraichen och osten och låt smälta
smaka av med salt och peppar

Stek baconet och låt rinna av på hushållspapper

Stek fisken någon minut på varje sida.
Salta och peppra.

Lägg upp på ett fat och strö på baconet.

Servera med såsen och pressad potatis.

Just fisk, vit sås och pressad potatis är svår att få tilltalande på tallriken men jag lovar att den smakar riktigt gott!

Äppeltartelett


Recept

2 frysta smördegsplattor
75 gram riven mandelmassa
2 äpplen
2 msk strösocker
kanel att pudra över

Kavla ut smördegsplattorna lite.
vik upp kanterna lite
Riv mandelmassan och strö över smördegsplattorna.
Skala och skiva äpplena och lägg dem ovanpå smördegsplattorna
Strö över strösockret och pudra över kanel.

Grädda i ugn i 200 grader i 225 minuter.

Låt svalna.
Dela varje bit i tre delar och servera med vispgrädde eller vaniljglass.

Detta är en superenkel efterrätt som är riktigt riktigt god.


I fredags hade vi en övernattning på Hotell Kung Carl i Stockholm.

Ett fantastiskt fint hotell som ligger mitt emot Stureplan.

Vi fick ett rum som var alldeles nyrenoverat och i gammal stil vilket passade oss utmärkt.


Kanske inte de färger jag skulle ha valt hemma men fint på hotell.




En liten kaffehörna med egen Nespressomaskin
(En helt ny erfarenhet för mig eftersom vi själva har en inbyggd kaffemaskin hemma som funkar bra den också)


Lilla fikabordet.
Omtänksamt nog fanns det också koffeinfritt kaffe för sådana hopplösa typer som jag som inte sover när jag dricker kaffe efter klockan 17.


Badrummet med ett ganska ovanligt handfat.


Jag har aldrig bott i hotellrum med kakelugn tidigare.


Utsikten från fönstret.




1 kommentar:

  1. Jag har märkt att det är supersvårt att fota mat och bakverk, så även om jag fotar bättre än jag bakar blir bilderna aldrig helt 100... Träning, träning! Jag får kika in här emellanåt för lite middagstips tror jag, finns mycket gott att laga här ser jag!

    // Helena

    SvaraRadera