torsdag 9 februari 2012

Santa Maria!

Nu är ju inte min blogg så stor men några företag har lyckats upptäcka den ändå och skickat några erbjudanden ibland.
Jag har inte känt mig särskilt lockad tidigare då jag inte haft någon relation till produkterna eller ens varit intresserad av dem.

Nu var det Santa Maria som frågade och det tyckte jag kunde vara lite kul då det  hos oss, som hos de flesta barnfamiljer, funnits en och annan Santa Maria produkt under åren då Taccos var ganska vanlig fredagsmat.

(En liten reflektion så här retroaktivt är att taccos på 12-14 personer inte är någon höjdare alla gånger. Ingen hinner äta för alla bara skickar skålar hela tiden.)


Paket är ju alltid lite trevligt att få!



Innehållet i paketet var lite blandat med produkter och några recept
med koppling till schlager, inte helt otippat.


Lördagens middag känns som given utifrån innehållet i paketet och TVs utbud på kvällen.

Vi som nästan aldrig äter framför TV:n kanske ska göra det riktigt ordentligt på lördag!

Återkommer med recept och recension.



Fredagens middag blir i alla fall Italienskt.

Ett besök på Ny Matsedel får stå på lunchprogrammet imorgon så man hinner med att få de bästa produkterna.
Tyvärr händer det ganska ofta att de hinner ta slut innan jag hinner dit men imorgon ska
 jag hänga på låset.


Det är sällan vi äter något efter middagen här hemma men idag gjorde jag en liten kvällstallrik bara för att vi (jag) var sugna på något.
Maken är så väluppfostrad så han är med på det mesta jag föreslår oavsett om det är mat eller andra idéer. Kanske med undantag av vissa trädgårdsprojekt då.

Tallriken ser inte så rolig ut på bild men smakade gott!


2 portioner

1 väl moget stort päron
Ordentligt med riven grönmögelost, jag hade Kvibille gräddädel
2 tsk flytande honung
10 grovhackade valnötter, eller någon annan nöt

Skala, kärna ur, och skriva päronet och bred ut skivorna på en tallrik
Ringla försiktigt lite honung över päronskivorna
Riv grönmögelosten över päronen
Stoppa in i mikron någon minuts så osten smälter
Stör över de grovhackade valnötterna.


Jag gissar att det blir ännu godare med riktigt gratinering i ugnen men det gav vi oss inte tid med ikväll.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar