söndag 19 februari 2012

Torskgratäng med pestogrädde!

Detta var en riktigt god fiskrätt som vi provade ikväll.

Den går under GI-recept och fanns i en bilaga till någon av kvällstidningarna.
Jag har försökt ett tag nu och dra ner lite på de snabba kolhydraterna och då är detta ett perfekt recept.
(Nu måste jag väl erkänna att detta hade varit supergott med lite pressad potatis till som kunnat suga upp den kanongoda såsen.)

Som tillbehör hade vi bara lite kokt broccoli.


Torskgratäng med pestogrädde!





Recept
Nedan får ni ursprungsreceptet.
Jag hade som vanligt inte exakt rätt ingredienser så jag fick jag improvisera lite

600 gram torsk
1 tsk olivolja
salt och peppar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 knippe gräslök
1 ask körsbärstomater
2 dl grädde, valfri fetthalt
2-3 msk pesto
2 msk pumpakärnor
1/2 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg torskfiléerna i en ugnsfast form.
Salta och peppra på fisken och droppa över lite olivolja
Skär paprika och tomater i mindre bitar och lägg över fisken.
Blanda grädde och pesto i en kastrull och hetta upp.
Tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar.
Låt koka i fem minuter och häll sedan blandningen över fisken.
Fördela den rivna parmesanosten över och gratinera i ugnen i ca 20 minuter.
Strö över punpakärnor och servera.



Detta recept går säkert utmärkt att göra med lax också om man inte vill ha torsk.

Jag hade ingen gul paprika och ingen gräslök så jag tog dubbel mängd röd paprika istället och purjolök som jag strödde på innan jag hällde på grädden.
Av körsbärstomaterna fanns bara ungefär halva mängden hemma så det fick bli det det blev.

Jag är dålig på att följa recept slaviskt då jag sällan handlar hem exakt rätt saker.
Oftast blir det minst lika bra med det som finns hemma.

När det gäller pesto så måste jag säga att det är så enkelt och såååå mycket godare att göra egen.

Idag gjorde jag pesto på djupfryst basilika.
Det fungerade också även om den färska är bättre.

Ett bra recpet på pesto hittar du Här

Ett tips är att först mixa alla ingredienser utom den rivna parmesanosten.
Rör ner osten när allt annat är mixat.
Då får man mer struktur och ostsmak i peston.
Glöm inte att smaka av med salt och peppar så att du blir nöjd.





2 kommentarer:

  1. soupurself.blogspot.com25 februari 2012 kl. 11:29

    Ser underbart gott ut!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var faktiskt ett riktigt gott recept. Nu är jag/vi riktiga pestofantaster men det funkar på "vanliga" också/ Eva

      Radera