lördag 17 mars 2012

Kyckling-och svamppasta!

Fredag!
Mycket efterlängtad.



Avocado med skagenröra


Avocado är inte riktigt min favoritsmak men jag kan visst äta det.
Här fuskade jag med ICA:s färdiga skagenröra men tyckte att den var väl tunn. Den innehöll nästan inga räkor alls så jag fyllde faktiskt på med extra räkor och även ett kokt ägg och lite mer kryddor.



Pasta med kyckling och svamp


2 portioner

1 stor kycklingfilé
smör att steka i
10 medelstora champinjoner
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk kycklingfond
2 dl grädde
1 msk ljus soja
salt och peppar
1tsk torkad basilika
5 skivor parmaskinka
Lite färsk basilika
1 förpackning färsk pasta
10 halverade körsbärstomater
2 nävar ruccolasallad

Finhacka lök och vitlök
Dela champinjonerna i mindre bitar
Skär kycklingfilén i strimlor.

Bryn sedan alltsammans i en stekpanna.
Salta och peppra efter tycke och smak
Häll i grädde, fond, soja.

Låt koka ihop och smaka av.
Häll i den torkade basilikan.

Koka pastan enligt anvisningar.
Häll av vattnet men spara ca 1/2 dl.
Häll tillbaka pastan i kastrullen.
Häll på en liten skvätt av pastavattnet.
Häll sedan över kyclingblandningen i pastakastrullen.
Rör om ordentligt.

Lägg några nävar ruccolasallad på ett stort fat.
Häll över kyckling- och pastablandingen på fatet
Dela parmaskinkan i mindre bitar och lägg ovanpå pastan.
Dekorera med halverade körsbärstomater och färsk basilika.

Servera med extra svartpeppar och gärna lite flingsalt med tryffelsmak.



Amarettomarinerade jordgubbar med grädde och pistagenötter



Här gjorde jag det väldigt enkelt för mig och delade bara jordgubbarna i mindre bitar, hällde på ca en msk Amaretto.
Lite vispad grädde med vaniljsocker i och sedan lite hackade pistagenötter på toppen.


Jag är som sagt tidigare inte någon riktig efterrättsmänniska.
Jag äter när det serveras men väljer det mycket sällan själv.
Det betyder också att familjen inte är jättebortskämda med efterrätter.
De gånger det blir något nu när vi är själva hemma så är det oftast något liknande detta.

I år tycker jag dessutom att jordgubbarna är ovanligt goda så här tidigt, det brukar de inte vara.
Jag väljer att inte tänka på under vilka omständigheter de är odlade och transporterade hit till Sverige.


Ett tips om man gillar nötter av alla de slag så har City Gros  nötter i större förpackningar till bra pris.
Jag handlar gärna där eller i någon av de butiker vi har i stan som säljer mer orientalisk mat.


Vi har tecknat ett vinabonnemang via Marks viner på försök.
Man får då 12 flaskor varannan månad.
Det är blandat med röda, vita och roséviner.

Premiären var igår efter leveransen som kom i måndags.

Resultatet var faktiskt en viss besvikelse.
Vi valde det rödvin som skulle passa till kyckling men inte tyckte jag att det var någon höjdare.


Vi har inga speciella planer för denna helg, tror jag då min äldsta son fyller 25 år imorgon men jag vet inte ens om han finns i stan eller om han är kvar uppe i Jokkmokk.
Beskedet om detta låter dröja.
Finns han i stan så firar vi honom lite under morgondagen.


I övrigt så är det lite trädgårdsfix och en shoppingrunda som står på programmet.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar