lördag 14 april 2012

LCHF-knäckebröd!

Dags att bli lite nyttigare igen veckan efter påskhelgen!
Det blev mycket godis här hemma i år och även jag åt en del, jag som normalt sett inte frestas särskilt mycket av godis.

Som en del i en nyttigare kosthållning ett tag igen så passade jag på att prova ett recept på LCHF-knäckebröd som jag bara läst om tidigare.

Det blev riktigt gott och gick hem hos alla de barn som var här i samband med påsken så detta kan verkligen rekomenderas även om det tog lite tid att få till det men det var mest tid i ugnen.




Recept

2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2 dl hela linfrön
2 dl vita sesamfrön
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
6 dl vatten

Sätt ugnen på 120 grader

Blanda alla torra ingredienser och häll sedan på vattnet och rör om ordentligt.
Låt stå några minuter.
Fördela röran tunt på två ugnsplåtar med bakplåtspapper
(kan behöva smöras med lite olja för det fastnade hos mig)

Sätt in båda plåtarna med lite mellanrum och grädda i 90 minuter.
Byt sedan plats på plåtarna och grädda i 90 minuter till.

Kolla av sedan att det är ordentligt knaprigt, annars är det bara att sätta in brödet igen och grädda lite till.

Jag bröd loss ytterbitarna som blev färdiga före innerdelen och stoppade sedan tillbaka plåten i ugnen.



Servera som vanligt knäckebröd med valfritt pålägg!


Vi har haft en superskön lördag här hemma efter en oerhört intensiv vecka.
Lite småfix bara och inte en endaste tid att passa fram tills vi bokade biobiljetter till kvällen.
Vår stads nya bio invigdes förra veckan och vi tänkte att vi INTE skulle vara sist i stan att se den.
(Vi var nämligen sist i stan att sätta vår fot vårt "nya" konserthus som byggdes för massor med år sedan men som vi nog missade i minst 10 år innan vi tog oss samman och gick dit första gången)

Hotel Marigold står på kvällens bioagenda så får vi se vad vi tycker om den filmen.

3 kommentarer:

  1. Brödet blev verkligen supergott! Kommer göra det fler gånger men jag fick inte mitt lika hårt som ditt, vet inte om det berodde på det jag använde istället för fiberhusk, får köpa det nästa gång! :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror det berodde på för kort tid i ugnen. Känns det inte hårt så stoppa in det i ugnen igen. Jag tog bort pappret när jag stoppade in andra gången och bröd av ytterbitarna så det bara var den något mjukare mitten kvar som fick grädda lite till.

      Radera
  2. Jag hade det inne i 90X90X90 minuter haha för att det aldrig blev riktigt hårt, men får prova igen och se om det går bättre då. Men jag kör philadelphia på, så går det inte sönder när man brer ;) Är verkligen supergott till!

    SvaraRadera