söndag 23 december 2012

God Jul!

Hur har ni det så här dagen före dopparedagen?
 
Här är det lugnt!
 
Familjen är spridd nu i kväll men delar samlas till gemensam frukost imorgon innan julfirandet börjar på  olika håll.
 
Vi delar våra vuxna barn med deras respektive andra föräldrar, partners och jobb.
 
 
Här hemma kommer vi att äta julmaten tillsammans med våra mammor, ett barn och svåger och svägerska.
 
Resten kommer och går under dagen.
 
Ett litet tips som borde ha kommit tidigare men men bättre sent än aldrig.
 
Om ni kokar knäck så är det jättebra tips att ta en tom gräddtetra och hälla upp knäcksmeten i när den är varm och sedan enkelt häll smeten i formarna.
 
Det är verkligen supersmidigt och det blir inget spill alls.
 
Skulle smeten hinna bli lite kall och seg så kan man stoppa in tetran i micorn några sekunder så blir knäcksmeten lättflytande igen.
 
 
Recept
 
2 dl grädde
2 dl socker
2 dl sirap
 
Blanda och koka på relativt hög värme till smeten börjar "se seg ut" och släppa från kanten av kastrullen.
 
Gör kulprovet genom att droppa lite av smeten i en mugg med kallt vatten. Kan man enkelt göra en kula av den så är den färdig.
 
Häll över i gräddtetran och häll i formar som du ställt på en plåt eller bricka.
 
En riktigt GOD JUL till er alla!
 
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar