söndag 16 oktober 2011

Kyckling- och salamigratäng med mozzarellaost

Vilken helg vi har haft!

Jag kan inte komma ihåg när vi åt ute eller hämtade hem mat tre dagar under samma helg!
Tror inte ens att det har hänt tididgare.

Nu startade vi i alla fall med pizza på resaturang i fredagskväll, salladslunch ute i lördags och
Mc Donalds som hämtmat idag.
Vill dessutom minnas att jag åt Mc Donalds tidigare i veckan också!
Ja ja ibland blir det så här så det är väl bara att gilla läget.

Vi var ute i jaktstugan och tog hand om det köttet från måndagens jakt.
Det tog sina modiga 6 timmar innan allt var klart och städat och vi var hemma igen.

Maken sköt en älgkalv med fantastiskt fint kött och sedan sköt han även en gigantisk hjort men den tog vi inte köttet ifrån utan vi tog en halva av en mindre hjort.
Jag är mer förtjust i älg än vad jag är i hjortkött.

Nu är frysarna proppfulla med kött, svamp, hallon, rabarber och äppelmust.
Vi har nog aldrig tagit vara på så mycket som denna sommar/höst och vi har aldrig varit så få hemma.

Det blir till att planera matintaget här så att vi sakta äter ur frysen.

Lite matlagning har det blivit i alla fall och en riktigt god gratäng provades.
Den serverades helt utan potatis, ris eller pasta men har man tonåringar eller barn hemma kan det nog vara idé att lägga till det och ha denna rätt som en gratäng istället.



Recept

ca 500 gram kycklingfilé eller en färdiggrillad kyckling i delar.
ca 100 gram salami
2 broccolibuketter
ca 100 gram färska champinjoner
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
2 små paket med mozzarellaost
Salt och peppar
2 msk kycklingfond

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn dem i en stekpanna, salta och peppra eller rensa den färdiggrillade kycklingen och lägg delarna i en gratängform.
Skär salamin i mindre bitar och lägg ovanpå kycklingen.
Koka broccolin några minuter, häll av och lägg ovanpå kycklingen och salamin.
Dela champinjonerna i mindre bitar och stek på dem i lite smör en kort stund.
Salta och peppra.

Blanda creme fraiche med vitt vin och fond.
Häll blandningen över gratängformen.
Skär mozzarellaosten i skivor och lägg överst i gratängen.

Gratinera i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.

Ät som den är eller servera den med pasta eller ris till.

2 kommentarer:

  1. Tack för att du gör våra middagar så mycket roligare och godare :)

    SvaraRadera