söndag 30 oktober 2011

Plankstek!

Lördagens middag blev plankstek.

Det är något som jag aldrig gjort tidigare och jag kan konstatera att bearnaissåsen nog gör sig bättre utan att ha varit i ugnen men vi får prova igen och försöka rätta till de misstag som gjordes denna gång.


Jag gjorde helt enkelt potatismos som jag hade i en äggula i innan jag spritsade ut den på en planka.
Sedan stekte jag en bit oxfilé ungefär 2-3 minuter på var sida, saltade och pepprade placerade även den på plankan.
Tillsammans med gratinering i ca 10 minuter blev köttet perfekt "medium".

En halv tomat toppades med lite salt och riven parmesanost.
Två sparrisar lindades med en baconskiva.
(Som säkert synes blev det vit sparris från glasburk då det inte är sparrissäsong nu)

Lite sås lades i små krustader men de borde inte ha varit med i ugnen kan jag konstatera lite efterklokt.

Hela plankan gratinerades i drygt 10 minuter i 225 grader.

Vi har haft besök i helgen av makens äldste son med sambo och son.
Mysigt!

Vi var faktiskt även och tittade på hus gemensamt då det visade sig att vi båda på var sitt håll blivit intresserade av samma objekt.

Konstiga vägar livet tar ibland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar