söndag 19 april 2015

Kycklinggratäng med soltorkade tomater

Vilken vecka! 
Massor med jobb och olika mässor i fyra av dagarna. Mässor är roligt men ganska tröttande.

Vi är kvar i Stockholm den här helgen och får vänner på besök. 
Vi hade hoppats på fint väder för att kunna var ute och njuta men det verkar lite tveksamt.

Fredagens middag blev en riktigt god kycklinggratäng.


.

Recept

1 kg kycklingfiléer
1 finhackad rödlök
3 vitlöksklyftor
1,5 dl grädde valfri fetthalt
1,5 dl mjölk
1 dl kvarg
2-3 msk kycklingfond

6 soltorkade tomater i olja
1-2 msk sambal oelek
3 msk Creme Bonjour med gräslök
Broccoli
Salt och peppar
2 dl riven ost, gärna med lite smak

Sätt ugnen på 200 grader

Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnsform utan att steka innan.
Salta och peppra
Dela så mycket broccoli du önskar och lägg ovanpå kycklingen

Häll av 1 msk olja från de soltorkade tomaterna i en kastrull och sätt på medelvärme.
Finhacka löken och riv vitlöken och fräs i oljan på medelvärme några minuter.
Finhacka de soltorkade tomaterna och häll ner dem bland löken låt fräsa några minuter.

Blanda grädde, mjölk, kvarg, fond, crème bonjour och sambal oelek i en bunke.
Häll ner i kastrullen och låt koka upp några minuter.
Smaka av med salt och peppar och eventuellt även mer sambal beroende på hur starkt du vill ha det.
Häll blandningen över kycklingen och broccolin.
Riv över osten och sätt in i ugnen i ca 25 minuter

Servera med pressad potatis, ris eller pasta

Allt passar till detta


En liten bild från köket.

En lite annorlunda keramikhäll där plattorna ligger bredvid varandra.
Funderar fortfarande på om det är praktiskt eller inte.






En liten bild från vårt vardagsrummet i lägenheten





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar