En enkel och god kaka till helgen.
Recept
smör och kokosflingor till formen
100 gram smör
100 gram vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
ca 2 dl frysta hallaon
lite vit choklad att dekorera med
Sätt ugnen på ca 125 grader
Smörj en form ca 24 cm i diameter med löstagbar botten och ströa med kokos.
Smält smöret i en större kastrull
Ta sedan kastrullen från värmen och tillsätt den vita chokladen.
Rör tills chokladen har löst sig.
Rör ner socker, vaniljsocker och äggen ett i taget i kastrullen.
Rör sist ner vetemjölet.
Bred ut smeten i formen, peta ner riktligt med hallon.
Grädda i ungens mitt ca 25-35 minuter bereoned på hur kladdigt du vill ha kakan
När kakan har svalnat kan den garneras med smält vit choklad
Smält då den vita chokladen i en kopp i micron och ta sedan med en sked och droppa över chokladen över kakan i ett mönster som passar.
Denna helg är vi hemma i huset och tar det ganska lugnt.
Vi ha intensiva veckor med jobb, jobb och mer jobb så då är det skönt att inte ha något särskilt planerat för helgen.
Inget smink och inge hårfix är skönt ibland.
Yngste sonen med flickvän är här över helgen men stör inte särskilt mycket.
Vi får hoppas på fint väder under söndagen så kanske orken räcker till att gå ut trädgården lite.
Vi har gjort det mesta av grovjobbet i trådgården men nu växer ogräset med rasande fart så det kanske är dags att ta tag i det också.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar