måndag 22 augusti 2011

Matbröd utan jäsning!

Ny vecka, nya utmaningar!

Nu börjar verksamheten komma igång för fullt på jobbet.
Så kul när studenterna återvänder och fyller lokalerna med liv!

Idag har det varit regn, regn och åter regn.
Hade gärna varit hemma och bakat hela dagen men man får inte alltid välja.
Andra har problem att gå till jobbet när det är fint väder, jag har svårare att komma iväg när det regnar, då vill jag vara hemma och baka och läsa böcker liggandes under filt.

Hann i alla fall baka några bröd efter middagen.

Ett "man tager vad man haver bröd"



Recept
1 liter fil
2 tsk salt
2 dl baksirap
2 msk bikarbonat
5 dl  fullkornsdinkelmjöl
1 dl hackade hasselnötter
1 dl hela linfrön
1 dl solrosfrön
2 1/2 dl grahamsmjöl
2 dl fint rågmjöl
1 dl vetekross

Blanda alla ingredienser i en bunke ordentligt.
Degen ska vara ganska lös
Klicka ut blandningen i två avlånga, smorda, bröade formar.

Fördela det jämt i formarna.

Sätt in i ugnen i ca 1 timme och 20 minuter i 160 grader.
Pensla brödet med lite mjölk eller vatten när du tar ut det ur ugnen.
Låt svalna på galler under bakduk.

Ät och njut!

Man kan göra detta bröd på lite olika mjöl, gryn eller blandningar som man har hemma.



Nu dags för någon timmes jobb innan kvällen är slut.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar