lördag 13 augusti 2011

Oxfilépasta!

Tro det eller ej men jag lagar faktiskt mat och fotar ibland men har svårt att få in resultatet i bloggen. Tyvärr kan jag inte skylla på några tekniska problem utan mer på den mänskliga faktorn, med andra ord på mig själv!

Första jobbveckan efters semestern är avklarad och igårkväll fixade vi en snabblagad
Oxfilépasta till middag.
Gott, snabbt och enkelt!
Kan det bli bättre en fredagkväll?

Hade till detta beställt vin på systembolaget på rekomendation av två söner som fått vinet på restaurang någon vecka tidigare.
Groenland, Sydafrikanskt Shiraz


Tyvärr är vinet beställningsvara så man får planera lite.Det tar några dagar att få hem det.
129:- per flaska är priset.
Gott var det i alla fall!

En god tomatsallad till är aldrig fel

Här blandade jag egenodlade tomater med tomater köpta av en lokal odlare. lite fetaost, oliver, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar så blir det bra med lite färsk basilika på toppen.





Recept
3-4 portioner

ca 300 gram oxfilé (jag hade en bit som blivit över sedan tidigare och som legat i frysen)
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl grädde
2 dl mjölk
3 msk kalvfond
1 msk soja
torkade trattkantareller eller annan svamp
salt och peppar
smör att steka i

Riven parmesanost
Färsk basilika
Valfri pasta

Skär oxfilén i små bitar.
Strimla purjolöken
Bryn oxfilén och purjolöken i en stekpanna.
Salta och peppra
Pressa eller riv i vitlöken
Späd med grädde och mjölk.
Häll i kalvfond och soja.
Häll i en valfri mängd svamp av vald sort
Låt koka ihop några minuter
Smaka av om det behövs någon mer krydda

Koka pastan, häll av den och blanda med oxfilén.

Dekorera med färsk basilika och strö över riven parmesanost.

Till efterrätt gjorde jag bara pyttesmå smördegshjärtan som jag fyllde med vispad grädde med vaniljsocker och de sista färska hallonen vi hade i trädgården.



Till kvällen blir det kalas!

Världens bästa Reggie fyller år och vi ska dit och gratta honom.










3 kommentarer:

  1. Ja, den funkar i alla sammanhang både till vardag och fest/ Eva

    SvaraRadera
  2. Gott:) stekta svamp med vitlök gjorde susen.
    Jag Aer en robot-

    SvaraRadera