lördag 22 januari 2011

Enklaste pajen!

Det här är en superenkel paj som går snabbt att slänga ihop men som kräver ca 30 minuter i  ugnen.
Jag gjorde den ofta när barnen var små och vi fick oväntat fikafrämmande.

Här har jag gjort den med konserverad ananas men det fungerar med vilken konserverad frukt som helst och på sommaren går det att göra den på färska bär.

Perfekt för man behöver inte ens någon extra bunke att blanda i utan man gör den direkt i pajformen.


Ta en smord pajform.
Häll i 2,5 dl vetemjöl och 1 dl socker.

Blanda sockret och vetemjölet väl med en sked eller gaffel.

Dela den konserverade frukten i mindre bita och lägg över mjöl och sockerblandningen.
Strö över flagad mandel.

Hyvla över smör.
Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter.



Vätskan från frukten i kombination med smöret gör att mjölet och sockret blir som en kakbotten under frukten.

Ät pajen tillsammans med vaniljglass, grädde eller vaniljsås.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar