torsdag 27 januari 2011

Fisk med blomkålsmos

Nu är jag invägd på Viktväkarna igen!

Jag var med under förra våren och gick ner ca 6 kilo varav jag har gått upp ca 2 kilo nu under jul- och nyårshelgerna.

Nu är det dags igen för att både bli av med julkilona och gärna 5 kilo ytterligare.


Här kommer en fiskrätt som verkligen smakade mycket bättre än vad det såg ut och som väl ingår i kosthållningen som funkar även för viktväktare men även för lchf-kost.


Hur enkelt och snabbt som helst!

Sätt ugnen på 175 grader
Lägg fiskbitar i portionsstorlek i en olivoljesmord ugnsfast form.
Vänd runt fiskbitarna i oljan
Du kan ha vilken fisk du vill, jag hade torsk denna gång.
Salta, peppra
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter

Koka ett blomkålshuvud i lättsaltat vatten i ca 12-15 minuter
Häll av vattnet ordentligt
Mixa med mixerstav och häll i ca 1,5 dl creme fraiche.
 Jag tog den med 17% fetthalt
Välj fetthalt själv
Smaka av med salt och peppar

Eftersom torsk tillsammans med blomkål inte blir någon färgexplosion direkt så valde jag färgrika tillbehör och bottnade  med hel spenat.
Lade på blomkålsmoset och sedan ovanpå detta fisken.

Här har jag sedan haft på tomater, rödlök och stekta champinjoner.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar