tisdag 4 januari 2011

Korv och ungsrostade grönsaker

Dagens middag blev för ovanlighetens skull korv!

Min ordinarie kamera är på semester i Egypten och jag kommer inte helt överens med den gamla så kvällens bilder blev verkligen inte bra på.

Vissa bara suddiga och andra extremt suddiga.

Jag tömde kylen på överblivna grönsaker och hittade
3 potatisar (till sonen)
2 morötter
3 champinjoner,
rödlök, vitlök
 blomkål

Jag skalade och delade allt i mindre bitar och hällde sedan allt i en plastpåse och hällde på några matskedar olivolja med chili och vitlök.
Skakade runt och hällde ut på plåt och saltade.
In i ugnen i ca 20 minuter.
Jag slängde in korv med 80%  köttinnehåll de sista 7 minutrarna så att den blev varm också.

Eftersom det inte syns så kan jag tala om att det är de rostade grönsakerna med korven på toppen.



Som motvikt till denna pyttipannaliknande rätt så kommer här också receptet på nyårsaftonens efterrätt.

Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt


Recept

300 gram mandelmassa
2 ägg
2 msk kakao

Fyllning
3 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
2 äggulor
2 msk citruslikör t ex Cointreau

Garnering
4-5 passionsfrukter

Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan fint.
Blanda med ägg och kakao.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 23 cm i diameter.
Grädda kakan i ca 20 minuter
Låt kakan kallna och skär loss den från botten.
Gör rent formen och lägg tillbaka kakan.

Smält chokladen över vattenbad.
Vispa grädden i en bunke
Vispa upp äggen ordentligt i en annan bunke.
Blanda ner chokladen i grädden och blanda sedan ner äggvispet och likören i chokladgräddsmeten.
Häll allt i formen och ställ i frysen minst 3 timmar.

Ta fram tårtan ur frysen.
Dela passionsfrukterna och skrapa ur kärnorna över tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar