Helgen har ägnats åt att baka.
Det har blivit både hallongrottor, semlor och choklad- och nötkakor och när ugnen ändå var i gång gjorde jag lite müsli också.
Orken att baka infann sig eftersom jag inte har behövt laga någon mat då jag varit ensam hemma hela helgen och mest levt på rester.
Överbliven fläskfilé och potatissallad.
Hallongrottorna i väntan på att få komma in i ugnen.
Precis när de är utplockade ur ugnen.
Detta måste vara något av det enklaste som finns att göra.
Recept
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl strösocker
250 gram smör
Kör alltsammans i en matberedare eller vispa med elvisp, då behöver smöret vara rumsvarmt.
Dela degen i 20 ungeför lika stora delar.
Rulla små bollar som du lägger i små alumniumformar.
Tryck med tummen en grop i bollen.
Lägg i ungefär 1 tsk hallonsylt i varje grop.
Grädda i 200 grader i ca 15 minuter eller tills de har fått fin färg.
Inte för kort tid i ugnen för de ska bli så där segknäckiga i kanterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar