torsdag 24 februari 2011

Rester och skvättar!

Vi har kommit till stadiet hemma där vi har små pytsar med blandat innehåll som inte räcker så långt enskilt men som går att göra något av tillsammans.

  • 3 paket pasta med 1-2 dl i varje av helt olika sorter
  • Överbliven tomatsås från pizzabak i helgen
  • Överbliven ostkant
  • 1 skvätt rödvin som blivit kvar i flaskan
  • 1 fryst paket köttfärs
  • En skvätt djupfryst mjölk där datumet hade gått ut.





  
Av detta gick det att göra en riktigt god

Pasta och köttfärsgratäng.



Till köttfärssåsen
500 gram köttfärs
Tomatsåsen från pizzan innehöll lök och vitlök och kryddor
3 msk tomatpuré
Lite vatten som får koka in
vinet
Lite extra kryddor av olika slag
Ta gärna i lite extra då det i gratäng har en tendens att "försvinna" lite smak

Jag kokade ihop köttfärssåsen men gav mig inte tid att koka så länge som hade varit bra men det blev godkänt.
 

  
Ostsås
10 gram smör
2 msk dinkelmjöl, fint
3-4 dl mjölk
2 tsk colemans senapspulver
salt och peppar
1 dl riven cheddarost

Kokade ihop ostsåsen

Kokade pastan
Olika koktid beroende på vilken pastasort det rör sig om.
Ta bort en minut av koktiden när man ska lägga pastan i en gratäng.


Lägg hälften av pastan i botten på formen och
ta hälften av ostsåsen och häll ovanpå.
Täck med hälften av köttfärsen och sedan samma sak ytterligare en omgång.
Strö sedan riven ost ovanpå och  in i ugnen i ca 20 minuter








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar