fredag 1 juli 2011

Brie- och salamipaj!


Gårdagens kväll firades i glada vänners lag med lite knytis när alla väl anlände.

Tyvärr var jag så hungrig att jag glömde att plocka fram kameran.

Visar därför en bild från pajen jag gjorde i onsdagskväll för att ta med till detta knytis.


Recept

3 dl vetemjöl
125 gram smör
1 krm salt
2-3 msk kallt vatten

4 ägg
1 dl mjölk
1 dl grädde
350 gram brieost
125 gram salami
12 körsbärstomater

Blanda ihop mjöl, smör, vatten och salt till pajdegen.
Kavla eller tryck ut degen i pajform.
Ställ kallt ca 30 minuter.

Grädda sedan pajformen i ca 10 minuter i 200 grader.

Blanda ägg, mjölk och grädde. Hoppa över salt då salamin är salt i sig.

Skär brieosten och salamin i mindre bitar och lägg i pajskalet.

Häll på äggblandningen och ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Servera med en god sallad

Idag kommer vi att åka runt i närområdet och leta efter olika mat att laga till kvällen och kanske även en och annan utflykt till någon hantverkare eller konstnär.

Vädret har utlovat regn men det ser ganska positivt ut hittills.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar