fredag 15 juli 2011

Superenkla "Kycklinggryta allt i ett"!

Provade ett nytt recept på kyckling igår kväll!

Resultatet blev tillräckligt bra för att det skulle få finnas kvar i familjens arkiv.

Snabbt gick det också vilket inte är helt fel ibland.


Recept

ca 4 portioner

1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
rapsolja
4 kyclingfiléer
8 medelstora potatisar
1 burk cocosmjölk
3 msk röd curry
2 msk kycklingfond
salt och peppar
1 ask med körbärstomater
Färsk koriander

Skala och hacka löken och vitlöken
Låt fräsa i lite rapsolja utan att ta färg.
Häll i cocosmjölken och den röda curryn.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Skala potatisen och dela i mindre bitar.
Häll i kycklingen och potatisen i grytan och låta koka ca 15 minuter.
Smaka av med kycklingfond, salt och peppar.
Halvera körbärstomaterna och lägg i dem i ca 2 minuter.

Dekorera med färsk koriander om så önskas.

Som vanligt hade jag ingen koriander och det gick bra utan också.

Vill man ha lite starkare smak kan man ta i lite sambal oelek eller ytterligare röd curry.

Ett annat tips är att minska mängden potatis och istället servera ris till.

Nu dukade vi med både vanlig tallrik, kniv och gaffel men även djup tallrik och sked för grytan/soppan låg i gränslandet för hur man skulle äta den.




Till efterrätt serverades färska hallon från landet tillsammans med glass och grädde.


Nu är det dags att ta sig ut i det fina vädret!

Det har utlovats regn i stort sett hela dagen idag men trots det skiner solen nu så det gäller att passa på.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar