söndag 3 juli 2011

Kycklingfilé från Raskarum med italiensk fyllning!

Nu är vår helg i Åhus slut och vi är alla mätta, goda och glada.

Vi har haft väder långt över förväntan, härligt sällskap, trevliga miljöer, bad för dem som vågade, massor av god mat och dryck.


Lördagens middag gjordes med inspiration från bland annat denna kokbok som som vårt värdpar fick av oss när vi kom  ner till Åhus.

Drakmöllan ligger alldeles i närheten av där vi var och och har en fin restaurang.
 Bästa recepten därifrån finns samlade i denna kokbok.




Det recept som valdes från kokboken denna kväll var

Kycklingfilé från Raskarum med italiensk fyllning


Kycklingfiléerna köptes faktiskt på Raskarum och var de absolut största filéer jag någonsin sett.
De påminnde nästa mer om kalkonfilé i storlek.



Recept

4 kycklingfiléer (gärna lite större)
125 gram brieost eller chevreost
10 soltorkade tomater
1 näve basilikablad
8 skivor parmaskinka
Salt och peppar
Smör att steka i

Gör ett snitt i kycklingfiléen längs med sidan utan att skära rakt igenom.
Bland soltorkade tomater och osten skurna i mindre bitar.
Blanda ner basilikablad.
Fyll kycklingfilérna med blandningen.
Salta och peppra.
Rulla runt parmaskinkan runt kycklingfiléerna

Bryn dem i en stekpanna så att de får fin färg runt om.
Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in dem i ugnen i 125 grader i ca 35-40 minuter.
Innertemperaturen ska vara 70-72 grader.
Använd gärna stektermometer.
Skär sedan upp filéerna i skivor före serveringen.


Till kycklingen hade vi en riktigt god potatis.


Recept

1 kg potatis
2 röda lökar
2 msk kalvfond
2 msk olivolja
1/2 pressad citron
60 gram smör
Salt och peppar
Färsk timjan

Borsta och dela potatisen
Skala och klyfta löken.
Lägg allt i en ugnsfast form eller på plåt.
Blanda olivolja, kalvfond och pressad citron.
Häll över potatisblandningen.
Hyvla över smöret.
Sätt in i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter eller tills potatisen är klar och har fått fin färg.
Dekorera med färsk timjan.



Nedan följer bilder på hela menyn.
Tyvärr har jag inte recept på alla rätterna ännu.

 
 
 


Nu är denna fantastiska helg snart slut och vi sitter i bilen på väg hem igen.

Tusen, tusen tack Thommy och Kerstin för er fantastisk gästvänlighet och även ett jättestort tack till alla er andra som också deltog och gjorde denna helg så perfekt på alla sätt!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar