fredag 28 januari 2011

Fredag!!!

Ljuvlig dag på alla sätt!
Det var fortfarande ljust när jag gick från jobbet, minns inte när det hände sist.

Blev hämtad av maken och vi tog en tur ner på stan för att fixa lite italiensk mat och en  bukett blommor att förgylla helgen med.


Nu när det är dags att tänka på kaloriintaget igen blev kvällens meny denna.

Breasola på ruccolasallad med hyvlad parmesanost och olivolja
(den största favoriten av alla)

Marinerad fläskfilé på grönsaksbädd med fetaosttäcke

Tiramisu
 (färdigköpt och bara till maken)



Fläskfilén

 Ta en hel fläskfilé och skär den i centimetertjocka skivor

Lägg skivorna i en marinad på
2 msk olivolja, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk soja, 2 tsk tigersås

Låt köttet marinera i minst en timme.

Sätt ugnen på 200 grader

Lägg blandade grönsaker i en ugnsfast form
Jag tog

paprika röd och gul
Broccoli
Champinjoner
Lök
Vitlök

Lägg köttskivorna ovanpå grönsakerna i formen.
Häll över resterande marinaden på köttet
Smula ett paket fetaost 150 gram över köttet.
Sätt in i ugnen ca 30 minuter


Ett gott vin är aldrig fel!

Här en flaska från vår Italiensemester i somras.
Detta vin köpte vi av ägarinnan själv på vingården Viviani
Detta är ett av deras Amaroneviner.


Detta var var den Tiramisu som serverades (till en av oss ikväll).
Vi köpte den färdig på en liten lokal Italiensk delikatessbutik.

Den fick mer än godkänt!

Jag räknade ut att kvällen måltid för mig enligt Viktväktarnas sätt att räkna resulterade i följande:

Förrätten:
Breasola 1 propoint
Olivolja 1 propoint
Parmesanost 2 propoints
Sallad 0

Varmrätten:
Fläskfilén 3 propoints
Fetaosten 3 propoints
Olivoljan från marinaden ca 2 propoints
Grönsakerna  0

Det gör totalt 12 propoints för maten.
Helt okay för en fredagmiddag.

Nu måste jag också erkänna att till detta kom
2 små glas rödvin vilket borde ge ca 7 propoints extra.

Om jag tar vinet på min veckobonus så ligger jag hittills bra till på veckans mat- och dryckesranson.








1 kommentar:

  1. Så snygga glas!!

    Så du har gått över från LCHF till Viktväktarna? Jag tror jag håller på med ISO-diet. Det är för oss som inte kan ta bort alla kolhydrater. Dvs väldigt bra mat fram till kvällen då det blir mums med ett hembakat bröd eller en kaka.

    Bresaola hörde jag i halvåtta hos mig i veckan. Ska se om det finns i min butik. Håller för övrigt på att leta efter Misopaste för att kunna göra karamelliserad brysselkål.

    Ha en fin helg!

    /YvvePyvve

    SvaraRadera