onsdag 31 augusti 2011

Fläskkotlett i ugn med blomkålsmos

Dagens recept passerar väl som både GI och LCHF.

Mycket smak blev det i alla fall.


Recept

5 fläskkotletter
3 dl grädde, valfri fetthalt eller
3 dl gräddmjölk
1/2 dl soja
2-5 tsk sambal oelek
1-2 klyftor vitlök
2 msk Tapenad

Lägg fläskkotletterna i en ugnsfast form precis som de är.
Blanda grädden, sojan, sambal, riven vitlök och tapenad i en skål.
Häll blandningen över köttet och ställ in ugnen i 175 grader i ca en och en halv timme.

Det tar lite tid men sköter sig helt och hållet självt tills det är dags att ställa fram det på bordet.

Fläskkotletterna blir supermöra och fina med oerhört myckt smak.

Blomkålsmos

1 blomkålshuvud
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 dl creme fraiche
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar

Skär blomkålenl löken och vitlöken i mindre bitar.
Lägg i en kastrull med lite vatten och grönsaksbuljong i botten.
Koka i ca 15 minuter.
Häll av vätskan ordentligt och låt ånga av.
Mixa med mixerstav, blanda ner smör och creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar

Det blev en oväntad smakrik middag.



Vi har haft en fantastiskt fin dag idag.
Lite oväntat då de hade lovat mest regn.

Imorgon har de också lovat regn så jag har planerat in soppa och pannkaka till middag.
Vi får se om det blir tillräckligt "höstigt" för att jag ska vara sugen på att göra soppa.

Vet inte varför jag tycker att soppa är höst- och vintermat men så är det.

Hittade ett recept på Kronärtskockssoppa med mascarponeost som jag planerar.









4 kommentarer:

  1. Åh va det ser gott ut !
    Får man fråga VAD du har gjort din vackra
    sallad på för något?
    Norpar ditt recept och testar det en annan dag.
    Allt väl med dig annars hoppas jag :)
    Kram Bibbi

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Tack för titten. Allt väl här!
    Salladen är blandad av rosésallad, spenat, plocksallad, grovriven morot, tomat och gurka.
    Skön söndagkväll önskar jag dig!
    Eva

    SvaraRadera
  3. hej, håller på att göra denna rätt=) men ska den verkligen vara inne sååå länge? eller blir det mer mört ju längre det e inne?

    mvh johanna

    SvaraRadera
  4. Ja den ska vara inne länge just för att den ska bli mör. Fläskfilé blir ju gärna lite torr när man bara steker den. Ha den inne så länge du kan med.

    Eva

    SvaraRadera