torsdag 1 september 2011

Kronärtsskockssoppa och pannkaka

Det blev den planerade soppan ikväll!

Den ser inte mycket ut för världen men smakade bra, men kanske inte sensationellt bra.

Jag tyckte dock att den blev förhållandevis dyr!
Får man säga så?

För mig är soppa normalt sett billig mat om jag inte gör hummersoppa.
Därför reagerade jag lite på att det blev en bit över 100:- kronor för en omgång soppa.

Skulle jag göra den igen skulle jag nog prova med lite knaperstekt bacon eller brödkrutonger.

I receptet var det rostade hasselnötter men de tyckte jag inte tillförde så mycket och dessutom fick sonen en allergisk reaktion av nötterna.
Inte så allvarlig tack och lov men det var ändå en varningsklocka för han har inte varit allergisk mot nötter tidigare och är ändå nästan 19 år nu.


Recept

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 potatisar
1 tsk timjan
2 burkar kronärtsskockhjärtan á 390 gram styck
1 liter hönsbuljong
250 gram Mascarponeost
salt och peppar

Skala och hacka lök, vitlök och potatis och fräs lite smör eller olja.
Dela kronärtsskockorna och fräs dem också.
Häll på buljongen och låt koka tills potatisen är mjuk.
Krydda med timjan
Mixa soppan med stavmixer och blanda ner mascarponeosten och låt smälta ner.

Smaka av med salt och peppar
(rosta hasselnötter, grovhacka dem och strö över soppan) jag hoppar över detta om jag gör den en gång till.
Strö över lite färsk eller torkad timjan.

Efter soppan hade jag faktiskt gjort pannkaka.
Det blir verkligen inte ofta nu för tiden men jag kan tycka att det är gott ibland.



Här med hemkokt Drottningsylt.


Nu är kvällen snart slut och det är dags att förebereda för ett Stockholmsbesök å jobbets vägnar imorgon.

Vi får hoppas på lika fint väder som vi haft idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar