tisdag 27 september 2011

Torsk med parmesangratinerad blomkålsgratäng

Kvällens middag blev ovanligt lyckad i all sin enkelhet och med lite olika varianter av skafferirensning.

Stekt torsk (från frysen) med knaperstekt bacon och några överblivna trattkantareller.



Ett ledset blomkålshuvud gick att rädda till denna supersmarriga gratäng!
Jag hade glömt hur galet gott det är med blomkålsgratäng.


Recept

1 blomkålshuvud
Salt
3 msk smält smör
2 msk smör
3 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk colemans senapspulver
1 dl kokvatten från blomkålen
3 dl riven parmesanost
Salt och vitpeppar

Dela blomkålshuvudet i mindre bitar.
Koka dem i saltat vatten i ca 7 minuter
Häll av vattnet men spara 1 dl till såsen.

Smält smöret och rör ner mjölet.
Späd med mjölk, grädde och hälften av kokvattnet.
Koka upp under omrörning.
Låt koka på låg värme minst fem minuter
Smaka av med senapspulvret och salt och peppar.
Späd eventuellt med mer av kokvattnet om såsen är för tjock.
Rör ner osten och låt den smälta ner.
Lägg den kokta blomkålen i en gratängform.
Häll över ostsåsen.
Gratinera i ca 225 grader i ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.



Ikväll sitter vi i ett i stort sett tomt TV-rum.
Målarna är på gång in under morgondagen så vi har stora delar av huset antingen helt tomt eller helt belamrat med saker från de rum som är tömda.

Det blir några veckor nu med hantverkare i huset.
Det var några år sedan sist och vi har nog behövt tiden för att hämta oss efter den senaste större renoveringen som var i badrummet.

Det fick göras om helt och hållet på grund av slarv från hantverkare.
Vattenskador i tre olika omgångar.
Vi fick till och med byta ut hela taket i matsalen som ligger under badrummet.

Måla tak och tapetsera borde väl inte kunna gå så fel!?!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar