söndag 11 september 2011

Gös med kapris, bacon och pepparrot!

Varmrätten igår var stekt gösfilé med tillbehören bacon, kapris, rädisor, pepparrot´, lime och gräslök serverad på en bädd av potatispuré överaskade oerhört positivt.

Receptet kommer från recept.nu och Nyhetsmorgon



Recept 4 portioner

Fisken

ca 150 gram gösfilé per portion
1 lime
2 msk kapris
5 msk gräslök
4 st rädisor
3 msk pepparrot
2 msk smör

Potatispuré

450 gram skalad potatis
0,5 dl mjölk
1 dl grädde
100 gram smör
riven muskot
salt  och peppar

Hacka baconet fint.
Stek det och låt rinna av.
Skiva rädisorna i stavar, riv pepparroten och hacka gräslöken.
Skär bort skalet på limen så fruktköttet kommer fram.
Skär sedan klyftor av fruktköttet.

Stek fisken i smör i en stekpanna
Salta och peppra

Använd gärna samma stekpanna för att steka tillbehören.
Ta kapris, rädisor,, limeklyftor, bacon och gräslöken i pannan, låt det märmas i det sista av smöret.

Koka potatisen klar.
Häll av vattnet.
Blanda det med uppkokt mjölk, grädde,smör och lite finriven muskot efter smak.
Salta och peppra.

Lägg purén mitt på tallriken.
Lägg fisken ovanpå och toppa med de smörstekta tillbehören samt lite riven pepparrot på toppen.

En mycket god fiskrätt!

Vinet som tipsades om till var också bra och något vi gärna dricker igen!

Idag har jag efter några timmar på jobbet kommit hem och var så sugen på att baka så nu står det en deg och jäser i köket.

Jag har en plan på att försöka lära mig att göra bullar liknande dem på Rutebageriet på Gotland.
Provar nu med att kalljäsa och att blanda i rumsvarmt smör i degen istället för att smälta smöret tillsammans med mjölken.

Vi får se, det lär väl bli natt innan bullarna är färdiga.

Hoppas på ett resultat liknande dessa.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar