fredag 23 september 2011

Rostad grönsaksgratäng med fläskfilé!

Efter nästan två veckor på resande fot i någon form så har jag nu störtlandat i TV-soffan framför Idol, som jag inte ens gillar.

Det har inte blivit någon större matlagning överhuvudtaget under denna tid.
Mest utemat och av oerhört växlande kvalité.

Ikväll fick i alla fall ihop till en trerätters middag ikväll med lite hjälp av färdiga produkter tillsammans med lite eget.

Familjefavoriten
Mozzarellaost med tomat och basilika.
Idag var jag så lat att jag till och med köpte detta färdigt!
Varje tomatskiva kom med ett basilikablad och en skiva mozzarellaost.
Jag behövde inte ens ta fram kniven.


Blandade grönsaker rostade i ugn!

Här har jag blandat morötter, röd lök, zucchini, aubergine,paprika, vitlök, röd chili.
På med olivolja, jag tog olivolja med chili- och vitlökssmak.
Salt och peppar.
Blanda om och sätt in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.

På med massor av riven parmesanost och in i ugnen för gratinering ca 10 minuter i 200 grader.


Tillsammans med helstekt fläskfilé i skivor.




En osttallrik med tre olika ostar och tre olika marmelader.


På denna tallrik finns det tre olika sorters marmelad.

Två har jag gjort själv och det är de två översta varav den ena verkar stå för sig själv.
Jag kan väl erkänna att den nog hade passerat bäst före datum för ett tag sedan.
Torr och med utfällda sockerkristaller.
Sonen frågade om jag hade blandat i knäckebröd i marmeladen!

Däremot måste jag säga att den krusbärsmarmelad jag gjorde i somras är helt underbar!
Minns inte om jag har lagt ut receptet på den tidigare.
Återkommer i så fall även om det inte är säsong just nu.

Ångrar så att jag bara gjorde tre små burkar.
Det kommer inte att räcka hela vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar