lördag 7 augusti 2010

Ljuvliga fredag!

Vilken fantastisk fredag det blev!
Ett nystädat hus och det fina vädret återkom så att vi kunde sitta ute och äta på altanen. Vi och vi, familjen ändrar konstellation från timme till timme för tillfället. Kvar hemma till middag, i första sittningen,  var till slut jag och Sofia, inte det sämsta.

Grillade olivbiffar med klyftpotatis och grekisk sallad 


Olivbiffar:
500 g nötfärs
1ägg
1 finhackad eller riven vitlöksklyfta
2 msk grädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk hackade goda oliver

Blanda samman alla ingredienser, forma biffar av valfri storlek och grilla eller stek dem.


Tidigare under dagen skjutsade jag yngste sonen, snart 18 år, till Arlanda för den första charterresan med enbart kompisar. Ganska orolig mamma kvar hemma.
Efter middagen var det dags att hämta äldsta sonen i en liten gudsförgäten håla 4 mil härifrån där han släpptes av efter jobb uppe i norrland några veckor.
Han erbjöds rester från vår middag som han glatt tackade ja till.

Åter hemma väntade en välförtjänt

Frozen Strawberry Daiquiri

Recept:
5 cl ljus rom
2 cl pressad lime
1 tsk råsocker
1 näve djupfrysta jordgubbar

Kör allt i mixern till lagom tjock frusen blandning.


Ärligt så hade jag handlat och lagt in en  flaska vitt vin på kylning för att ha när jag kom tillbaka från den förhoppningsvis sista hämtningen för kvällen men trots fina rekomendationer så var det inte min typ av vin. Jag är superkänslig när vitt vin smakar jäst vilket detta gjorde. Det påminner mig om ölsmak som jag inte gillar alls.


Flaskan åkte in i kylen igen, vi får väl se om det finns någon annan spekulant på den.

Den äldsta sonen och jag fick några timmar på kvällen sittandes ute på altanen med öl till honom, jordgubbar, tända ljus, musik. Det är faktiskt lite mysigt med de allt mörkare augustikvällarna när det fortfarande är så varmt  att det är riktigt, riktigt skönt att sitta ute. Flera sådana kvällar önskas framöver.
Snart drog även sonen vidare till roligare aktiviteter än att sitta hemma med mamma.

Även om jag gillar att vara ensam så ska det bli skönt när maken återvänder hem från Rom. Han är ett något mer beständigt sällskap än de vuxna barnen.


Eva

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar