onsdag 4 augusti 2010

Vegetarisk onsdagmiddag!

Äntligen en härligt solig kväll efter en regnig dag!

Jag är ensam hemma med dottern som är vegetarian och valde därför att laga helvegetariskt idag.

Vi började med en god dip á la Nigella

 "Roquamole" med tortillachips


Recept Roquamole:

125 g roquefortost eller annan grönmögelost
1/2 dl gräddfil
2 mogna avocados
3 msk hackade inlagd jalapeno-chili eller en hackad röd chili
2 salladslökar
1-2 krm paprikapulver

Mosa osten med gräddfil
Mosa ner avocadon.
Grovhacka chilifrukten och skiva salladslöken tunt. Rör ner i ostblandningen.
Vill man ha den slät kör man några sekunder med mixerstaven, annars kan man gott låta den vara lite grövre i konsistensen.
Servera med grönsaksdipp eller tortillachips.

Pasta med Champinjonsås


Recept Champinjonsås

12 champinjoner
smör att steka i
2 charlottenlökar
1 vitlök
(1 msk konjak)
1 msk dinkelsikt
1 msk smör
2 dl grädde
2 dl mjölk
1-2 äggulor
1 dl riven parmesanost

1. Skär champinjonerna i småbitar. Finhacka charlottenlöken och vitlöken och fräs allt sakta i lite smör. När svampen slutat vätska sig häll på konjaken om du har det, rör om och låt stå en stund.

2.Fräs mjöl och smör i en kastrull och tillsätt grädde och mjölk under kraftig vispning. Låt koka på låg värme minst fem minuter. Blanda lite grädde med äggulorna och tillsätt det sedan i grädd och mjölkblandningen. Det får inte koka nu. Salta och peppra efter tycke och smak. Rör ner den rivna osten.
3. Blanda försiktigt såsen med champinjonerna.
4. Servera med fullkornspasta
5. Om man vill kan man lägga pasta på tallriken, Lägga på champinjonsåsen, strö över ytterligare lite parmesanost och snabbgratinera i ugnen några minuter före servering.

Eva




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar