lördag 28 augusti 2010

Tre-rätters fredagsmyyys!

Italienskt tema!

Skönt med fredag även om det varit en ovanligt trevlig och varierande vecka. Jag har blivit bjuden på mat i alla dess former under både tisdagen, onsdagen och torsdagen. Har tyvärr inga bilder från dessa aktiviteter.

Fredagens middagsupplägg gick i Lchf-anda. Jag ska kanske inte påstå att hela måltiden var helt och hållet igenom lchf men det var åtminstone ett försök och innehöll ändå mycket begränsat med kolhydrater.

Världens bästa förrätt!


Undre fatet

Vi köpte 8 skivor  Breasola (lufttorkad oxfilé) hos vår lokala italienska delikatessleverantör till priset av 10 kronor. Lite ruccolasallad till detta och sedan lite god olivolja och hyvlad parmesanost. Vill man kan man pressa över lite citron också. Det uppskattas dock inte av alla här hemma så vi hoppade över det.

Övre fatet

Buffelmozzarella köpt i lösvikt och goda tomater varvas. Häll över lite eller mycket olivolja, flingsalt och peppar och avsluta med lite färsk basilika.



Vinet är ett Bardolinovin som vi köpte direkt av vinbonden när vi var i Valpolicella.

Till huvudrätt

Pestofylld kycklingfilé inlindad i parmaskinka


Bryn kycklingfiléerna, salta och peppra.
Ta kycklingfiléerna och gör ett snitt i dem längs långsidan och fyll dem med pesto. Linda parmaskinkan runt och lägg dem i en form.
Blanda 2 dl grädde med 1/2 dl pesto och 1 msk kycklingfond. Smaka av med salt och peppar.Häll blandningen över kycklingfiléerna.
Sätt in i ugnen ca 200 grader i ca 20 minuter.

Servera med blandad grönsallad och broccoli.


Efterrätten bestod av jordgubbar (det var nog tyvärr sista gången för året som det var värt att köpa dem) och mascarponeost.

Lägg jordgubbar i små skålar
Blanda en burk mascarponeost med några droppar bittermandelolja, 1/2 till 1 dl riven skållad mandel och ca 1/2 dl vispgrädde. Om man vill kan man använda lite sötningsmedel.
Lägg ostblandningen över jordgubbarna och riv lite limeskal över alltsammans.

Vi tog efterrätten med lite kaffe och konjak.

En perfekt middag för en fredagkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar