söndag 12 december 2010

Banankaka!

Har ni också bananer som ser ut som dessa ibland?


Hemma hos oss äts det bananer den dagen de kommer hem från affären, sen är det stopp och de blir liggandes kvar och ser snart ut som dessa.
Just därför köper jag sällan hem bananer men nu gjorde jag det då jag skulle bjuda på marrängsviss och dessa blev kvar.

Eftersom jag har svårt att slänga mat så tyckte jag att det kunde vara en god idé att göra en banankaka.

Innan jag visar kakan tänkte jag visa skillnaden mellan ägg och ägg!


Som jag sagt tidigare så har vi bästa ICA-affären som granne.
Bland annat så säljer de ägg i lösvikt
Det har blivit en stor favorit i familjen.

Ägget till vänster är ett vanligt "stort" frukostägg.
I den här jämförelsen så ser det ganska litet ut.

Det här är en banankaka med smak av jul då den innehåller både kanel, ingefära och nejlika.

Nedan syns smeten till banankakan i formen.
Ströbrödet var slut, trodde jag, så det fick bli kokosflingor istället.
Det visade sig senare att jag visst hade ett helt oöppnat paket ströbröd gömt men då var det för sent för denna kaka.




Recept

1 dl strösocker
1 dl florsocker
150 g mjukt smör
3 st mogna bananer
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
0,5 tsk malen ingefära
1 krm malen nejlika
50 g valnötskärnor
smör och ströbröd till formen

Vispa socker, florsocker och smör poröst och krämigt.
Mixa bananerna och blanda dem i i smeten, tillsätt äggen.
Blanda de torra ingredienserna och vändförsiktigt ner dem i smeten.
Fyll en smord och bröad kakform med löstagbara kanter.
Grädda kakan i ugnen i ca 30-35  minuter i 185 grader.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar