En trött, trött fredag!
Det verkar som om tröttheten är mer märkbar på fredagar för tillfället än vad jag märkt tidigare.
Undrar om det beror på ålder eller den mörka årstiden?
Hade planerat för att göra lasagne redan när jag gick till jobbet imorse och tog in köttfärs från frysen för att tina.
Kom inte iväg från jobbet förrän kvart i sex och kände verkligen inte för att ställa mig och laga mat.
Lasagne tar ju desstuom ganska lång tid från start till mål.
Bestämde mig för att svänga in på världens bästa ICA (ska skriva mer om dem någon gång) och fuska mig fram med lite kallskuret och halvfärdigt till oss fem som skulle äta middag hemma ikväll.
Av det blev det inget för det fanns inga parkeringsplatser!
Det har aldrig hänt tidigare.
I ärlighetens namn så hade jag kunnat åka hem och parkera och sedan GÅ tillbaka till ICA men det var kallt och jag var trött.
Funderade på att åka och köpa färdigmat istället men bestämde mig för att ta tag i köttfärsen och vips så blev det en lasagne i alla fall.
Recept Köttfärssås
ca 1 kg nötfärs
2 lökar
1 chilipeppar
2 vitlöksklyftor
2-3 tsk salt
svartpeppar
400 gram krossade eller passerade tomater
4 msk tomatpuré
2 dl rött vin eller lika mycket vatten
Hacka lök, vitlök och chilipeppar ganska fint
Bryn lök, vitlök och chilipeppar och köttfärs
Häll på tomaterna, tomatpurén och vattnet eller vinet
Krydda och låt koka minst 20 minuter gärna längre.
Recept sås
3 msk smör
3/4 dl vetemjöl
7,5 dl mjölk
100g ricottaost
salt och peppar
Smält smöret i en kastrull, rör ner mjölet så det blir klumpfritt.
Häll på mjölken och rör ordentligt under tiden såsen kokar upp.
Låt koka på svag värme i minst fem minuter för att koka bort "mjölsmaken".
Rör ner ricottaosten och låt smälta ordentligt.
Smaka av med salt och peppar.
Varva ostsås, lasagneplattor och köttfärssås i en ugnsfast form. Börja och sluta med ett lager ostsås. Strö över riven ost och sätt in i ugnen 200 grader i 30-35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar