onsdag 8 december 2010

Köttfärslimpa med skinka och mozzarella!

Dagens blev en köttfärslimpa.

Vissa dagar vill man bara ha mat som går fort eller åtminstone sköter sig själv så man kan göra något annat under tiden. Då tycker jag att köttfärslimpa är ett bra alternativ.

Recept

Sätt ugnen på 200 grader

500 gram nötfärs
1 ägg
1 dl creme fraiche
1-2 tsk salt
2 krm peppar
några stänk tabasco
4 skivor skinka
1 paket mozzarellaost

1 msk soja
1 msk kalvfond
1/2 dl vatten

Blanda köttfärsen med ägg, creme fraiche och kryddorna.
Lägg rejäl bit plastfolie på skärbräda eller på bänken.
Platta ut köttfärsen i en rektangel ovanpå plasten.
Lägg på skinkskivorna och mozzarellaosten i skivor.
Rulla ihop köttfärslimpan med hjälp av plasten och lägg den med skarven ner i en ugnsfast form.
Blanda soja, vatten och fond och häll den över köttfärslimpan.
Sätt in i ugnen i 20-30 minuter, beroende på hur tjock du gjort köttfärslimpan.








Idag valde vi dessutom endast tomatsallad som tillbehör till köttfärslimpan.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar