fredag 19 november 2010

Äntligen fredag!

Veckan har varit ovanligt lång!
Med en hals som gjort ont mest hela tiden men inte gett så många andra symtom så har jag kämpat på med jobbet.
Idag är jag lite snuvig också och det i kombination med att det inte var något inbokat på jobbet så bestämde mig för att jobba hemifrån istället. Det kändes fantastiskt skönt att ha den möjligheten.

Idag blev det en sådan här dag när vi blev en extra person runt matbordet.
Det hade jag inte räknat med då, fredagar är den dag i veckan då familjen brukar vara minst intressant.

Fick göra en snabb komplettering av den planerade middagen för att även sonen skulle få mat.

Till oss hade vi planerat

Stekt tonfiskfilé
med aioli och Quesillad
enligt ett recept från Mix megapol


Lime aioli
1/2 lime med skal och saft
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 dl rapsolja
1/2 dl olivolja
salt

Quesillada

4 tortillabröd
300 g kokt potatis
100 g purjolök
1 jalapeno
100 g cheddarost eller annan smakrik ost
1 msk pressad citronjuice
2 msk olivolja
salt och peppar

Krossa potatisen i en bunke, skiva och lägg ner purjolöken och den skivade jalapenon.
 Riv ner osten och häll i citronjuicen och olja.
Blanda runt och smaka av med salt och peppar.
Lägg ut två tortillabröd och fördela ett jämt lager av potatisblandningen på bröden.
Lägg de resterande bröden ovanpå och lägg in dem i plastfolie.
 Pensla dem med olivolja och stek eller grilla dem knapriga före severingen.
Vakta bara så att det inte blir för varmt så att bröden bränns.

Tonfisk

Tonfisken grillar/steker du bara någon minut på var sida och sedan snabbt upp ur pannan annars blir fisken lätt torr och tråkig. Stek i olivolja och salta och peppra efteråt.

Till sonen letade jag i kylen och fann :

1 burk med kall kokt pasta
1 fläskfilé i vakumförpackning
1 burk med rester av trattkantarellsås från i onsdags

Hällde ner pastan kall i en ugnsform
Skar skivor av fläskfilén och brynde dem runt om och lade ovanpå pastan i formen
Skrapade ur såsen och bredde ovanpå fläskfilén och pastan. På med lite riven ost och sedan in i ugnen 200 grader i 15 minuter.

Klart!


Enligt sonen blev det ett mycket lyckat resultat trots improvisationen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar