När jag rensade bland gamla recept hittade jag denna gamla favorit.
Varm tunnbrödstårta
Det är minst fem år sedan jag gjorde den sist men jag lovar att det var mer än värt med en ny bekantskap. Den passade inte så bra då vi var så många hemma eftersom den är lite krånglig att göra för större sällskap.
För upp till fyra personer funkar det hur bra som helst.
Den är inte så nyttig utan kan nog närmast jämföras med pizza men jag måste säga att denna är godare.
Här rykande varm och gudomligt doftande direkt från ugnen!
Första lagret klart så när som på den rivna osten.
Påbörjan av det andra lagret.
Egenligen skulle det vara minimajskolvar på lager två men det är inget vi gillar speciellt så vi valde stekta champinjoner istället.
Ett lyckat byte.
Översta lagret....
Och så in ugnen i 15-20 minuter.
6 skivor mjukt tunnbröd
mjukt smör
1/2 dl senap, jag brukar ta något mindre
1-2 purjolökar beroende på storlek
ca 300 gram tärnad skinka
6-8 dl riven ost
100-200 g champinjor
2 askar coktailtomater halverade, gärna både gula och röda
ca 80 gram skivad salami
olivolja
oregano
basilika till dekoration
Bred fyra skivor tunnbröd med smör och senap.
Lägg samman två skivor lite omlott till en störrre rektangel.
Skiva purjolöken tunt och fräs den mjuk i smör.
Krydda med salt och peppar.
Täck det första tunnbrödslagret med halva mängden purjolök och rökt skinka samt strö över ca 2 dl riven ost.
Lägg på nästa lager tunnbröd med smör och senap.
Täck med resten av purjolöken och skinkan och de stekta champinjonerna.
Strö över 1-2 dl riven ost.
Lägg på det översta lagret med tunnbröd.
Täck med ca 2 dl ost och de halverade tomaterna.
Halvera salamiskivorna om de är stora och vik ihop dem och fördela dem över osten och tomaterna.
Om du vill kan du hälla över lite olivolja innan sista lagret av ost.
Ha på lite oregano och nymald svartpeppar.
Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter
Dekorera med basilika och servera med god grönsallad till.
6 skivor mjukt tunnbröd
mjukt smör
1/2 dl senap, jag brukar ta något mindre
1-2 purjolökar beroende på storlek
ca 300 gram tärnad skinka
6-8 dl riven ost
100-200 g champinjor
2 askar coktailtomater halverade, gärna både gula och röda
ca 80 gram skivad salami
olivolja
oregano
basilika till dekoration
Bred fyra skivor tunnbröd med smör och senap.
Lägg samman två skivor lite omlott till en störrre rektangel.
Skiva purjolöken tunt och fräs den mjuk i smör.
Krydda med salt och peppar.
Täck det första tunnbrödslagret med halva mängden purjolök och rökt skinka samt strö över ca 2 dl riven ost.
Lägg på nästa lager tunnbröd med smör och senap.
Täck med resten av purjolöken och skinkan och de stekta champinjonerna.
Strö över 1-2 dl riven ost.
Lägg på det översta lagret med tunnbröd.
Täck med ca 2 dl ost och de halverade tomaterna.
Halvera salamiskivorna om de är stora och vik ihop dem och fördela dem över osten och tomaterna.
Om du vill kan du hälla över lite olivolja innan sista lagret av ost.
Ha på lite oregano och nymald svartpeppar.
Gratinera i 225 grader i 15-20 minuter
Dekorera med basilika och servera med god grönsallad till.
Tillsammans med ett glas vin och tända ljus framför TV:n så blev det en perfekt avslutning på helgens mat.
Det är inte så ofta vi äter framför TV:n men det händer någon gång ibland nu för tiden.
Just för att det är lite ovanligt är det också mysigt.
Funderar på att inviga DVD-spelaren i min födelsedagspresent, den nya TV:n i sovrummet, här under kvällen och titta på säsong 1 av Mad Men.
Har inte riktigt kommitin i den ännu men alla säger att den är så bra.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar