lördag 13 november 2010

Lördag på mässan "Det goda köket"

 Nu är vi hemkomna från mässan i Stockholm.
Pust så mycket folk det var!

Jag hade kameran med mig men måste erkänna att det fanns knappt plats för att varken ta fram kameran eller möjlighet att ta några bra bilder. Alla ställen med intressanta saker var mer än överfulla med människor i kö och som knuffades för att komma fram.

Handlade dock en del i form av vår favorit, Parmesanosten som jag skrivit om tidigare och surdegsbröd.




Dressing och olja från Gotland och Allt om Mat stora kokbok. Kokboken känns som ett riktigt bra köp och det ska bli spännande att prova olika recept därifrån.


Även de två hemmavarande barnen bläddrade intresserat i den.
Kanske en kommande julklapp till någon?

Jag köpte även denna bok. Har inte hunnit titta så mycket i den ännu men det finns säkert en del spännande att prova.

Vi provade även en del viner. Förra året beställde vi via Australien Wine Club och fick hemlevererat till dörren. De fanns på plats i år också men nu gjorde vi ingen beställning.

Vi har massor av vin kvar från vår resa till Italien i somras så det är inget akut behov för tillfället att fylla på lagren.

Kvällens middag blev efter inspiration av Leila här i veckan när hon gjorde hamburgare.

Hamburgare

1,2 kg nötfärs
3 äggulor
3 msk vispgrädde
2 rivna vitlöksklyftor
3 tsk Dijonsenap
2 tsk Tabasco
1-2 tsk salt
svartpeppar efter tycke och smak

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda alla ingredienser väl och forma stora hamburgare på ca 200 g styck.
Stek dem i stekpanna några minuter på var sida, och lägg sedan över dem i en ugnsform.
Låt stå i ugnen i 5-10 minuter.
När det är nötfärs kan de vara lite rosa i mitten utan att det gör något.
Passa dem så att de inte blir för torra.


Som tillbehör hade vi hemgjord Aioli, köpt Bearnaisås (Erik Lallerstedts), rödlök, sallad, cheddarost i skivor, körsbärstomater och det bästa av allt,

En skiva av det goda surdegsbrödet jag köpte idag.
Jag skar var sin skiva, stekte den i olivolja i en stekpanna och strödde på flingsalt med vitlökssmak och lade den sedan under hamburgaren.

Mycket, mycket bättre än något hamburgerbröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar